Eilen ajeltiin Emmin kanssa Piikkiöön Swedun paimennuskoulun paimentamaan. Meitä oli samaan aikaan 5kpl. Mentiin koirien kanssa pyöröaitaukseen joka oli noin 20m halkaisijaltaan. Ruuti pääsi molemmilla kahdella kierroksella vikana, oli kiva itse ensin katsoa. Oli kyllä hienon näköistä muutkun olivat käyneet jo paristi.

Ruuti ekalla kerralla haukkui lampaita ja ihmetteli niitä. Kehuttiin kaikesta kiinnostuksesta. Ensin se oli remmissä ja välillä kouluttaja haki Ruun jos se jäi syömään kakkoja. Kutsuttiin mukaan ja liikuin lampaiden kanssa. Yritti saada niitä aluksi myös leikkimään ja sitten välillä juoksi ympäri niitä eli hakukaaria. Oltiin aika vähän aikaa, huomasi ettei jaksanut enään ja alkoi kakat kiinnostamaan. Jätettiin onnistuneeseen.

Toisella kerralla Ruuti ei tainnut ehkä haukkua niin paljoa. Ehkä kahdesti juoksi lampaita(3kpl) päin jolloin ne säntäsi erisuuntiin. Lähti jahtaamaan perään ja haukkui välillä, juoksi täysiä perässä. Sai näin lampaan takaisin, lammas sai juosta henkensä edestä. Ei yrittänyt näykkiä tai purra. Kauaa ei jaksanut vielä kiinnostaa lampaat. Itseä alkoi melkein naurattaa välillä kun yritti saada leikkimään tai jahtasi jotain lammasta. :D 

Oli ihan jännä tutustua tuohon ja nähdä koiria työssä. Voidaan kyllä toistekin tulla koittamaan jos tajuaisi vähän paremmin. Ei kouluttaja ainakaan sanonut että olisi toivoton tapaus. Ruutilla oli vaikeuksia jaksaa odotella, paikallaan kassin luona kun otin kuvia. Sitä sai palautella melkein kokoajan. Oli aluksi ihmeissään että miksei pääse tekemään töitä, missä ne agiesteet tai tokokenttä on.

Samaan aikaan paimentamassa oli Split ruskeavalkoinen bc uros Stepin puoli veli Space:n pentu. Sitten Päkäpaimenen kasvattaja Roihun kanssa ja yksi paimenlinjainen rekisteröimätön trikki bc narttu.