TOKO RUUDUT

Päivälenkille otin kahdet ruutu merkit mukaan. Nurtsi missä meinasin tokoilla niin tein hiekkatien vieressä olevilla nurtsisiivuilla noin 15m leveät kaksi ruutua eri suuntiin. Ensin tehtiin oranssia ruutua, pikku alusta oli siellä ja tässä nurtsi vähän pidempää.

Ruu, oranssi ruutu: muistaakseni meni ihan hyvin ja hoksasi alustan. Oli piilotettu ruoho tupon taakse ja upposi ruohoon myös ettei sitä edestä nähnyt. Aluksi matka oli jotain 15m, sitten pidensin sitä kävelytien yli ja sieltä lähetys. Ei hämännyt tien ylitys.

Ras, oranssi ruutu: meni ekalla sisään ja taisi myös huomata alustan siellä. Pidennettynä ruuti räyhäsi tolpassa siinä keskivälillä niin ei ihme ettei uskaltanut aluksi juosta siitä ohi ruutuun. Mutta sitten meni kiertäen ruutin kohdan. (ei merkin kautta)

Saatiin treeni seuraa kun lapset tuli rapsuttelemaan koiria. Annoin niille nameja niin Rasmus ei säikkynyt ja tarjosi tassuakin niille.

Ruu, sin ruutu: toisessa suuntaa oli ruutu sinisillä hiekkaämpäreillä. Ei niin hyvin näkynyt tai sen väri. Hyvin 25m meni ruutuun. Pidennettiin matkaa ja sujui myös. Sitten yksi niin että narulelu oli pitkällään siellä takareunassa. Kosketusalusta oli vain ekalla kerralla.

Ras, sin ruutu: Tämä otettiin merkin kautta, merkile hyvin ja reippaasti. Meni ensin ruudun vasemmalle puolelle "ruutuun". kosketusalustaa ei ollut. Harjoiteltiin lähellä sisään menoja, ei hahmottanut paikkaa mihin haluisin niin hain alustan.

____

MÄTSÄRI

Illalla lähdettiin mätsäriin taas enimmäkseen kaverin pikkusiskon halutessa. Koitin paikalla kävelyä ja myös kotona käytiin ennen tokoiluja hiekkakentällä. Häntä meinasi kokoajan nousta, usein laskee sen vähän aikaa tehtyä. Äh miten ärsyttävä.

Ruuti meni isoihin koiriin ja Rasmus junior handleriin. Ruutin luokassa oli yli 50 koiraa. Saatiin sininen nauha parina oli joku pyreneitten paimenkoira, joku iso ja valkoinen. Sinisten kehässä ajattelin että tipututaan melkein heti, mutta yllätykseksi tultiin sinisten 4sijalle. Rasmus ei pärjännyt, sitä kiinnosti myös kehässä niin tytöt.

treenattiin tokoa myös siinä, tosi hyvä häiriö oli. Seurausta siinä odottelevien koirien ohi. Aluksi Ruuti ei millään olisi jaksanut tehdä. Välillä korvat oli niin muualle eikä kuunnellut sivulle tulo käskyä. No alkoi se sitten tekemäänkin. Nameilla ja vinkulelun kanssa otettiin. Koiran ohitus seuraten ja palkka. Vaadin että pitää kokoajan kontaktia. Tuolla oli myös paljon kivoja hajuja, pitäisikin mennä sinne ihan tokoilemaan enemmänkin.