Eilen mietinkin käviskö kentällä ottamassa parit puomit Ruun kanssa. No Emmi laittoi sitten viestiä lähdenkö jälkeilemään. Menin sitten vähän aiemmin kentälle ottamaan ja sitten lähdettiin mun kyydillä kirkkonummella jälki maastoihin missä yleensä ei ole paljoa porukkaa, mutta mun tuurilla kahdet koiraharrastajat sieltä löytyi. :D

AGILITY

Toisella kentällä oli aika hyvä radan alku ja siinä kun vähän muokkasin sain hyvän puomi treenin. Ruutin kanssa aluksi suoraan puomilta ja hypyn takana pallo. U putki oli puomin toisessa päädyssä mihin lähetin ja siitä puomille ja hypylle. Näin pikku hiljaa vaikeutettiin kulmaa ja edettiin melkein 90asteen kulmaan ja tein kulmaa oikealle. Puomin kontaktin vieressä oli metalli kapulat pystyssä ettei voinut oikoa ja auttamassa. Suoraan juostessa menee laukalla, mutta käännös käskyllä kosketustekniikka on eri. Juokseen niin että etujalat koskee kontaktin eteen maahan ja takajalat kontaktiin. Täytyy katsella vähän videoita miten ne muut koskee. Tuossa voi olla se ongelmana että jos oppii että niin käännöksissä että hyppää kauempaa siihen.

A:n kontaktit oli hyvät ja otettiin yksi hyppy kaari myöskin. Rasmus koitti myös yhdenlaisen radan ja sillä oli tosi hauskaa. :)

ESINERUUTU

Tehtiin jäljet ja sitten esineruutua odottelu aikana. Järjestyksessä Rasmus, Sara, Ruuti ja Step. Rasmuksella oli esineet valmiina ja alue ei ihan kisaleveyttä. Rasmus työskenteli ihan hyvin ja sen kolme esinettä löytyi. Yhdestä ponnarista sai tosi hyvin hajun noin 4m päästä. Sitten oli nahkainen viesti panta missä rulla ja sitten pieni pehmolelu avaimen perä. Yksi oli keskellä ja kaksi takana.

Ruutille vietiin sen nähden yksi esine keskelle ja taakse niin kauas että työskentelyn näki. Juoksi kuitenkin etsimässä kaukana ja ei mennyt siihen kohtaan mihin jätettiin. Vaikka katsoi viennin. Etsi hyvin ja innoissaan mutta kun ei löytynyt Emmi uudestaan näytti. Nyt löytyi vähän ajan etsinnän jälkeen, sai hajun melkein vasta alle puolen metrin päästä. Sen täytyy oppia siis paremmin löytämään hajut ja paikantamaan. Joku sukka voisi olla myös hyvä seuraavalle keralle.

Yhdet viesti ihmiset teki yhden paukun niin syöttelin Ruutille namia sen aikaa. Paukusta jäi taas aika ihmettelemään jäljen suuntaan ja kun ihmiset tuli takaisin ihmetteli niitä. Ei nyt paineistuneesti muttei tullut heti kerjäämään lisää nameja. Ei ole ihan varma pitäiskö sitä ääntä pelätä tai mitä. Yksi paukku juuri sopiva.

JÄLJET

Tehtiin jäljet, sitten satoikin vähän ja ukkosti. Jälkien maasto oli vaihtelevaa, kanervaa, mustikan varpuja, jäkäläistä kalliota. Ensin pentujen jäljet jotka oli jo tunnin vanhoja. Ruutin ensin. Ruutin jäljellä oli 4 keppiä ja välit oli jotain 20-30m että täytyy jäljestää väleissä. Kepit oli tummia missä oli vähän jotain jäkälää ja märkiä. Ekalla nuuskasi keppiä mutten kerennyt silloin kehua. Olisi jatkanut mutta en päästänyt käskin etsimään ja kun uudestaan nuuskasi vihjasin maahan. Sitten patee palkkaa. Tarkasteli ekan kepin jälkeen meneekö jälki jompaan kumpaan kulmaan kun se jatkoi suoraan. Seuraavat kepit taisi ilmaista tai sitten oli 2 vikaa keppiä jotka itsenäisesti ilmaisi. Ainakin yhden keppi välin jäljesti tosi tarkasti ja jäljen päällä. Jes kerrankin hyvin keskittyy ja tekee rauhallisemmin töitä. Vaatii varmaan juuri jotain energian purkamista ennen ettei ole liian vilkas siellä.

Rasmuksen jälki kello lähestyi jo 8 ja alkoi jo hämärtää. Saran jälki oli vielä tekemättä. Rasmuksella oli ongelmia janalla ja ei tajunnut mistä jälki meni ja joku jälkeä ihan ekalle kepille asti oli aika pihalla. Ekaa keppiä ei ilmaissut, käskin etsimään niin löytyi se. Sitten jäljesti lopun jäljestä hyvin ja tarkasti. Myös vaikein kallio kohdan, yhdessä kohtaa siinä tarkasteli mutta löysi. Alku oli huonoa siis. Mutta lopussa teki tosi mallikkaasti.

Molemmat näyttivät että kyllä ne osaa jäljestää kun vain keskittyy eikä häsellä ja juokse sikin sokin. Saran jäljellä oli jo aika pimeää otin autosta taskulampun jonka valossa tultiin pois metsästä. Onneksi Sara pysyi hyvin jäljellä. Oli se kiva kun sai aikaiseksi jäljet tehtyä ja sujui paremmin. Rasmuksen pitäisi saada vain ne janat kuntoon.