- Ruutin video eteenmenosta ja kepeistä

Itse sain juoksutusta kun aamulla oli hävinnyt lumet ja maa oli sula. Niin kolme koiraa sai sitten liidellä pihassa. Kiran Ronja tolleri on meillä hoidossa viikonlopun.

Ruutin kanssa

keppejä, muutin kepit poikkisuunnassa kentän päätyyn niin että niihin pystyi ottaa kolmen hypyn eteemenon ja 90 asteen kulma sisäänmenoon. Ensin helpossa kulmassa hypyiltä tulo eli niiden linja oikeaan väliin. Otettiin ensin yksi hyppy ja kepit. Edettiin siihen että irtosi itsenäisesti 3 hyppyä ja meni kepeille. Kerran epäonnistui ulkokulmasta meno, meni 2 väliin, sitten ei kertaakaan. Muutin eteenmenon linjaa että se osoitti keppejen keskelle, että koiran piti korjata. Nämä sujui. Molemmilta puolilta keppejä sisään menoja, avo ja umpi kulma. Kyllä ne 2 by 2 kepit on toiminut, tämä olikin tavoitteena. Täytyy vielä vaikeuttaa harjoituksia.

puomia: ensin suoraan juoksemisia, niissä koski hyvin, kosketus vain vaihteli menee niin nopeasti. Mutta siinäkin takajalka kosketuksen tapaista. Käännöksiä, keppi oli siinä. Haluaisi juosta ne niin että takajalkat ponnistaa kontaktin keskeltä ja etujaloilla maasta. No koskee se niinkin ja ei tuo näytä korjaatuvan. Koitin vaihtaa kepin paikkaa. Voi olla myös että alastulon mitat on eri kuin kisapuomissa, luulenkin sen olevan ehkä metrin lyhyempi. Kun kisapuomilla tekee välillä niitä tosi hyviä käännöksiä.

Kosketusalustalla, koskee ihan hyvin, muttei ole kauhean nopea. Pysähtyy alustalle, ei ole tajunnut sitä vielä koskea nopeasti. Täytyy kertailla mitä harjoituksia pitikään tehdä. 

Rasmuksen kanssa tehtiin eteenmenoa ja kepeille menoa. Kepeille ensin pelkästää ja sitten yhdistäen aluksi yhtä hyppyä. Rasmuksen irtoamiset on niin paljon huonompia. Ja lenkittää keppejen ulkopuolelle haussa, no tulee silloin helpompi mennä. Eteenmenossa kyselee ja ei irtoa itsenäisesti, tarvitsee viereen juoksemaan. Näissä näkee erot miten paljon pelkällä pohjakoulutuksella saa eroja. Paristi haki sisäkulmassa keskelle keppejä, mutta sitten sekin sujui.

Ronjan kanssa kertailtiin ensin puomin kontaktia. Koira oli portin takana niin innoissaan että ihan tärisi. Joten ne kontaktit jäi välillä pysähtymättä. Kerrattiin lyhyellä matkalla ja paikka oli hakusessa. Liikkeessä ei aina jäänyt, vaan piti juosta eteen.

eteenmenossa oli kauhea vauhti. :D Tehtiin sitten sitä paristi myös namikupille, kovaa pinkoi mitä pääsi. Kepeille menoja, helpot kulmat hakee, mutta veikeammat ei ihan suju. Keppejen teosta onkin aikaa. A:n kontakteilla ei kestä myös liikettä poispäin. Tuntui aika raskaalta se stoppi, niin koitin sitten vapauttaa nopeasti ennen kuin töksähtää. Ronja ei ole mikään kevyt rakenteisin.

Ronjalta trimmasin tassut jotka olikin aika kauheassa karvassa. Kynnet oli pitkät ne leikattiin ja häntä selvitettiin huopiintuneista takuista. Voisinhan mä Ronjan ottaa agiin kisaamaan medeihin 1lk välillä kun Ruutin kanssa, siinä samassahan ne menee. Sekin niin tykkää siitä, muuten sillä ei muuta elämää olekaan kuin nukkua, syödä ja käydä lenkillä. Ja siitä näkee niin miten tykkää tehdä vähän jotain tokoa. Pihalla sekin innostui vähän juoksemaan pallon perässä.

Illalla otettiin kosketuskepin kanssa seurausta, Ruuti tarjosi innoissaan. Tehtiin ensin vain kepin kanssa pikku pätkiä(yksi pikku lamppu rajoitti) ja sitten vuorotellen ilman ja kepillä. Teki näin oikeassa paikkaa, pää hyvin ja tiiviisti.