Tänään oli ensin agility harkat ja aika juoksurata, ihan kiva sellainen kuitenkin. Otin Ruutille A:lle palikat että tekee loikan, aluksi ei tehnyt ja otin uusiksi että koski hyvin, rytmittäen askeleet ja tehtiin tänään medeinä kun (lukuun ottamatta rengasta ja pituutta). Putkeen vienti sujui hyvin, putket siis ihan symmetriset L:t, tai ei nyt ihan 90asteen kulmalla. Ruuti korjasi itse hypylle menon, meinasi tulla ohi mutta meni sitten senkin, kun linja oli suora sen ohi. Eka keinu en päässytkään ohjaamaan miten suunnittelin, niin jäädyin. Sitten koitin siihen valssia, toimi ihan hyvin, pitää harjoitella näitä keinun jälkeen käännöksiä. Ajattelin ensin persjättöä mutta pitää katsoa mitä uskaltaa tehdä. Yksi oli aika rajalla että varastiko keinulta lähdön. Ekalla kertaa pelkäsin että tulee lentokeinuna sen yli. Sitten putkeen 7, joka oli siis kuvasta poiketen ihan S-putki. Joka hidasti koiraa ja meni samalla enemmän A:n alle. Ruutilla ei siinä mitään ongelmia, ihanasti hidasti vain. Hyppy kuvio, sujui ja kontaktit yms. Putkeen 13 meni sitten sen toisen, mikä viimeksikin. Pelkkäveto ei riittänyt niin tarvitsi pikku tässä-käskyn. Renkaalle menin saattamaan kun kulma oli kuvaa huonompi. Siinä jäi vain pahasti jälkeen. Ekalla kertaa tuli hieman mutkia matkaan. :D Mun koira ei sitten irtoa yhtään, pituuden jälkeen hypyltä piti kääntyä putkeen, mutta Ruuti meni siihen lisäksi 16, 8, 9, 10, 11 eli hyppy suoran ja A:lle. :D Mä seisoin muurin luona. Saatiin sitten vähän tapella, että siitä käännyttäisiin. Piti jättää enemmän yksin tekemään rengas ja käyttää käännös-käskyä. Kerran käskytin hypyn päällä ja rima tippui. (rupesi silloin kääntymään.) Loppu radalla, taas meni 19 putken sijaan toiseen putkeen, unohdin sen tässä-käskyn. Loppu suora hyvin, kepeillä vedätin ja tuli lujaa. Otettiin sitten vähän pientä yksittäistä, A:ta ja sitten 13-16 pätkää, ja loppuun sitten toi sivu eteenmenona. Niin ja 16 hypyltä oli putkeen 17 helppokulma.

Harjoiteltiin puomin kontakteja toisella kentällä, puomilta oli putki vähän sivussa, että tuli käännöstä. Ja tätä vientiä myös työnnöllä, tuli oikeinkin mentyjä, parissa oikoi kun ohjasin niin. Sitten pysäytyksiä ja molempia vähän sekaisin. Paristi jätti pysähtymättä tai sitten vähän hiippaili eteen tai varasti kontaktilta pysähdyksen jälkeen. Toiseen suuntaan tehtiin ekana missä ei ollut mitään edessä, se sujui vähän paremmin. Toiseen taas ekalla kertaa kyttäsi putkea valmiiksi. Arpoi vähän myös asentoa, että pitääkö seistä, istua tai maata. :D Täytyy olla tarkkana mistä palkkaa, että seisoo ja oikea kohta ja ettei ennakoi lähtöä.

 

 

Tokoiltiin sitten purinan lähellä olevalla kentällä joka oli valaistu Taina, bc Mantan&ak Mistyn kanssa sekä Emmin ja bc tyttöjen.

Alkuun paikallamakuu, ihan hyvin. Ruuti oli outo kun kävelin sivulle laittoi aina silloin pään alas, ja oli lonkka-asennossa. Rupesi siihen aika alussa.

Ruutin kanssa

seuraus: Taina käskytti, piippailtiin namikupista. Ihan ok:ta jonkin verran. Mutta myös sitten että vähän muualle katsoi tai unohtui käännöksessä. Emmi suositteli jos muistuttaisin hihnassa ettei siellä nukuta(ruuti sen verran kova ettei hätkähdä), viimeksi tein sillä. Testattiin sitä erikseen. Tuli sivuaskelia ja muuta, juoksu oli kohdittain ihan tiivistäkin. Aika Ruutin perus seurausta, vähän pitää välillä inistä tai vilkuilla. Tehtiin siis ihan palkatta. Patee palkka saa sen kyllä piippaamaan. Mistä olen koittanut kieltää tai suhahtaa, ja kehunut kun on hiljaa. Vois ehkä koittaa toisenlaista palkkaa, normaali ruoka tai joku ei niin herkullinen. Tai sitten lelu. Patee saa sen nykyään heti piippaamaan ja inisemään. Myöhemmin otin ilman käskytystä häiriöseurausta, sanomalehti paperin yli. Petraa kyllä niin kun tietää että palkkaa tulee ja on ihan iilimatona. :D

liik. istuminen: kerran oikein sujui.

metsku: yök, ällöttävää! Taas ollaan tätä mieltä, vähän aikaa oli ihan lupaavia, mutta vierailla kapuloilla nyt taas ällötti. Viivyttelee kapulan edessä että "onks pakko nostaa?". Koitettiin Emmin kanssa jos tulisi kilpailua niin että Step hakee Ruutin nenän edestä kapulan. No ei se toiminut, Ruuti kyttäsi vain Steppiä milloin se saa lähtöluvan lähteä. Samaa mitä agilityssa. :D Tuli nyt mieleen että vois koittaa sitä Rasmuksen kanssa, että joku muu pitää vaikka Ruutia. En tiedä kyttäiskö se Rasmusta, ei ainakaan normaalisti. Tehtiin sitten ihan vauhtinoutoina. Kehuin ennen kuin otti ja innostin. Jos tuli siitä ilman kapulaa uusi lähetys. Kutsuin tuomaan ja juoksin pois päin, nappasi niin nopeasti ja kun hyvin toi kii-käskyll leluun. Nyt ei tehnyt sitä että ennakoisi kii-käskyä että tiputtelis kapulaa ennen lupaa. täytyy noita siis tehdä, Rasmukselle niitä silloin kanssa suositeltiin(joskus valmennusrenkaan koulutuksessa). Ja toinen mikä nyt tuli mieleen, että heitellä vain noille leluna sitä, kuten puu kapulaa Ruuti hakee ihan leikkinä jos joku vain heittelee. Näinkin voisi käyttää hyväksi sitä Rasmuksen kanssa kisaamista.

ruudut: tehtiin kaksi ruutua. Merkkiä kertailtiin, tai testasin ja se toimikin aika hyvin. Lähti kiertämään ja stoppasi mun käskystä. Sujui myös 10m matkalta. Ruuduissa ennakoi vähän sen etureunaa, että jäi vähän keskikohdan eteen, kuitenkin sisään. Mutta käskin korjaamaan. Nyt ei pysähtynyt vasta mun stoppiin. Jos tätä tekee niin vois välillä olla alusta taas takareunassa. Myös evl-mallisesti eli merkin kautta lähetys. Eka pikku epäröinti, mutta sitten meni reippaasti ruutuun. Käskytin eka myös väärällä ruutu-käskyllä. Toisen ruudun matka oli 5m pidempi ja ennakoi aika samaa kohtaa. Siinä meni vähän paremmin taaemmaks.

luoksetulo: ennakoi vähän mun kutsu käskyä. Yhden vahingossa käskin kun takapuoli oli ylhäällä. Ensin läpijuoksi, ei annakoinut. Ensin seisomisia, ne ihan hyviä. Jarruttaa kyllä aika kovaa mutta vähän venyy. Maahanmenot ei ensin muistunut, jäi seisomaan ja hetken päästä meni maahan. Täytyy ehkä siis vain niitä treenailla.

kaukot: kerrattiin vähän siirroksia, ne sujui aika hyvin. Yksittäisiä palkaten ja matka ei ollut aina ihan 10m.

tunnari: Emmi teki, ekassa vähän tarkasteli muita ja toi sitten lopuksi oman. Toinen oli hyvä, nuuski hyvin ja sitten toi heti kun oma tuli kohdalle. Toi nätisti eteen, ei jyrsinyt palikkaa.

ohjattu: kerrattiin sitä. kahdella kapulalla, vähän lähempänä ja sivumpana. Merkki sujui hienosti. Vasen hyvin, oikeaa vähän kyseli, mietti ensin ruutua ja toisella käskyllä lähti oikeaan suuntaan etsimään kapulaa mistä se löytyikin. Aika hyvin niin vähällä treenillä. Suuntien treenausta vielä ja ei olla monesti tehtykään vielä kapuloilla.

Rasmuksen kanssa

ruudut: hyvin molemmat, meni reippaasti. Toisessa tehtiin myös niin että frisbee odotti ruudussa.

ohjattu: hyvin suunnat, toisessa oli ruutukin ansana.

kaukot: nyt sujui paremmin kuin viime viikolla. Ja jotkut istumaan nousut nopeita.

Huomenna tai oikeastaan viikonloppu kuluu messarissa pyöriessä. :)

Lopussa otettiin Emmin kanssa kuvat meidän junnuista. Ruutin kuviin alkoi lunta satamaan kovempaa.

Step

Ruuti tajus että Emmi ei osaa muuten heittää kapulaa kuin että se tuodaan eteen, vaikka olis vähän komentanutkin maasta ottamaan

Ruuti- kumpikin kuva oli vähän huono, toisessa yli pitkä seisotus, ja toisessa vajaa