Tokoiltiin tänään kimppatreeneissä Heinin & bc-poikien ja Karon&Kriisin kera.

Paikalla makuu, ruu: ei ongelmia. Kävin häiriökävelyn myös.

Rasmuksen kanssa

seuraus: vähän paikkaa, intoa taas riitti. Vähän 8 temppua yhdistettynä vasempaan käännöksiin.

ruudut: samalta merkiltä pystyi lähettää erisuuntiin ruutuihin. Molemmat sujui aika hyvin. Rasmus halusi leikkiä kosketusalustalla frisbeenä. Pitäisi muistaa ottaa frisbeetä harkkoihin kun toinen tykkää siitä niin.

toisella kertaa

ohjattu: molemmat suunnat, kohti muita haukkuvia koiria. Hyvin molemmat suunnat.

Ruutin kanssa

kisanomainen treeni Heini käskytti ja jätin namirasian kassille, tehtiin ihan kisamaisesti. Ensin kehään tullessa luoksepäästävyys ja sitten ohjaus paikalle.

seuraus: aika tälläistä se on. Ei jaksa täysillä keskittyä tai sitten tietää ettei tarvitsekaan tai koittaa. Välillä siis unohtuu katselemaan muualle tai vähän haahuilua. Pitäisi videoida ihan käskytyksellä ja katsoa vähän mitä siinä on ja missä kohdin ne tulee. En sen enempää tarkempaa enään muista. Huomautin jos haahuili (katseli muualle tai meni vähän väljää) ja käskin paremmin. Yritin kehua hyvästä, mutta lopetti heti seurauksen ja oli että "saako mennä palkalle?" Voisi koittaa naksua tuossa tilanteessa. Haluisin kuitenkin myös vahvistaa sitä oikeata mutten palkata. Ei äännellyt oikein yhtään. Juoksussa meinasi mennä väljästi. Kaavio oli aika pitkä muttei lätistynyt.

kehut väliin ja innostukset.

ruutu: lähti kuin tykinsuusta, mun vika pysäytin liian myöhään. En ollut varautunut noin kovaan vauhtiin. :D Juoksi ruudun mitan taakse, käskin korjaamaan, vähän meni sivu suunnassa ja lähti takaisin päin. Nyt sain ruudun keskelle kutsuin takaisin ja sitten nappiruutu. Koemaisesti, kävelin kohden ja helpompi sivulle tulo, seuraamaan tuli kovaa vauhtia ja ei tullut isoa lenkkiä. Teki sitten loppua kohden meni taas merkille. Tehtiin sitten paristi merkin lähestymistä, aluksi meinasi lähteä ilman lupaa. Täytyy muistaa tehdä näitä, luulee nyt että se kuuluu liikkeeseen. :D

metallinouto: Heinin kapulalla, tämä oli hieno. Ei ällötellyt vaan teki miten pyysin. Täytyy tehdä tätä vain paljon kotona. Ja oon tehnyt ruuan antamisen yhteydessä.

toisella treeni kerralla

seuraus häirittynä: aloitettiin katsekontaktista. Parhaiten tässä on toiminut, äp tai kiristys hihnasta. Mutta useimmiten pelkkä ääni riittää. Nyt teki kyllä niin hyvin, ettei katsonut melkein kertaakaan kun Heini koski maata, käveli, puhui tai heilui edessä. Sitten seurausta, koitettiin ensin että Heini tulee perässä ja rapistelee sanomalehteä. Ei Ruuti huomannutkaan tai reagoinut mitenkään. Sitten että kävelin Heiniä kohden tai ohi, nämä oli vähän haastavampia muttei oikein yhtään ongelmia. Sitten Ruutin lelulla missä kulkunen helistystä. Aluksi vilkaisi mitä toi meinaa, oli vähän vaikeampi mutta tosi hyvin kesti kaikkea häiriötä. Seurautin ohi eri kulmista ja sitten että Heini tiputti kapulan. Aluksi katsoi, huomautus ja nyt ei katsonut. Näissä kyllä saa seuraamaan niin hyvin ja keskittyy hienosti. Palkkaa tulee tietenkin enemmän kun kestää häiriön. Sitten voitaisiin koittaa vielä häiriötä että sanomalehtiä maassa, vaate tai jokin häiriö. Namihäiriöissä pitää edetä vielä ihanempiin nameihin kuin frolicit, valoisassa ja näkyviin. Esim isommat keksit mitkä näkee, sitten lihapullat tai nakinpalat. Tällä saadaan puututtua myös siihen nuuskimiseen, että petraisi kiellosta.

tunnari: ympyrä, ekalla kertaa tarkisteli vähän kaikkia, kävi etsimässä kauempaa ja palasi sitten nappasi oman kuin olisi arponut ja toi eteen. Luulin eka että juoksi vain kapulan ohi palatessaan nappasi suuhun ja toi, mutta se olikin oikea. Toisella kertaa etsi hyvin ja toi heti kun oma tuli eteen. Enemmän siis varmuutta siihen mun hajuun. Toisella kertaa etsi hyvin mutta se palikan tuonti oli aika röyhkeää. Liikutteli suussa, vähän jyrsi. Vein sitten sen parin metrin päähän ja uusi palautus. Nyt ei liikutellut yhtään.

kaukot: muutamia siirroksia, yksittäisistä palkaten. m-s-i treenaamista, toinen tassu liikkui välillä. Muttei mitenkään niin näkyvästi, eikä tehnyt sellaisia yli 5cm liikkumisia. Ei ennakoinut, joissakin m-s-i tarjosi maahanmenoa. En kyllä näyttänyt silloin käsimerkkiä ja käsimerkit yleensä aika minimaaliset.

Kun kenttä oli niin lähellä agi kenttää tai sen matkan varrella niin piti hyödyntää tilaisuus ja käytiin pikaisesti ottamassa vähän kontakteja. Ei tokon kontaktia siis. :D

A:lle laitoin metallipiikki kepit kulmiin ja treenattiin käännöksiä. Palkkasin kaikki hyvät, mutta kaikissa koski. Toi A on vähän matalampi tai loivempi kuin se uudempi. Otin muurista parin kerran jälkeen palikat, painavat ja leveät. Mitkä laitoin laatikoksi, nyt teki loikan ylhäällä hyvin. Ja pari suoraan menoa. Tehtiin myös eri suuntaan niin ettei tiennyt että ne on ja että menisi aina niin ettei tiedä onko ne siellä. Suurin osa oli takajaloilla yli 10cm päähän ja pari oli tosi selvää ja hienoa. Molempiin suuntiin. Ja myös sivuetäisyydellä se ei ainakaan sivukepeillä vaikuttanut. Sitten ilman keppejä, aika samalla tapaa. Olin lähempänä. Testattiin toisen kentän A:ta. Se oli vähän vaikeampi, koski kyllä mutta halusin vähän selvempää. Saatiin sitten sivuetäisyydellä onnistuneet käännökset.

puomi: tehtiin ensin alastulolla mini pöydältä kosketusalustan kanssa. Ensin pelkälle kontaktille meni ja tässä sitä että juoksin viistosti kohden. Ei ainakaan näissä väistänyt, mutta muistanut koittaa juoksereilla. Tehtiin myös vauhdissa, hypyn kierto, hyppy pöydälle ja puomille. Juosten, pysähtyi hyvin ja luvasta lähti. Ja niin että olin takana. Kosketusalusta oli valkoisella puolella ja puomin kontakti vaaleansininen, eli ei kauhea kontrasti. Hyvin osasi paikan. Saa olla tarkkana että lähtee tasan luvalla.

koko puomilla vähän kosketuksia, matto pintaista koittaessa ei ollut sivu keppejä. Teki paristi huonon laukkaskeleen ja tuli varmaan kontaktin yli. Näistä palautukset. juoksutin suora putki- hyppy ja puomi ympyrää. Koski jokaisen mutten haluisi että oikoo siinä kontaktin puolivälissä.