Ruuti pääsi pitkästä aikaa kunnolla purkamaan energiaa. Muita ei tullut -12 asteesta johtuen treenaamaan Purinalle niin saatiin keskenään treenailtua, mun onneksi toinen kenttä oli raivattu jo valmiiksi tokolle.

Käytiin ensin lenkillä ja sitten tein meille kontakti treeni harjoituksen valmiiksi. Rimat nostelin pois ja puomin molemmin puolin minihypyt. Ensin juoksareita, Ruuti luuli aluksi että siivekkeiden kohdalta piti hypätä kun kohta oli sen verran kapea. No sain sen tajuamaan sitten ettei sitä kuulu hypätä. Sitten sujuikin ihan hyvin, tavalliset juoksut suoraan ja myös toiseen suuntaan missä ei ollut mitään apuvälineitä. puomin suuntaisesti oli putki ja siivekkeet että pystyi juosta ympyrää puomille. Muistin treenata myös poispäin-käännöksiä kontaktilta. Heitin pallon esim.

Sitten tehtiin siivekkeen kierto, kepit, A, joka tultiin kunnon loikalla. Putkeen, haltuun hyppy ja sylkkärillä hyppy, muutamat hypyt, putkeen ja puomille. Sai puikkelehtia kovaa ilman rimoja ja palkka tuli puomin jälkeen. puomin toiselle puolelle hypyn taakse, otettiin puomi ja käsimerkillä+ suullinen käännös-käsky heitin toiselle puolelle puomia pallolle että itse jäin toiselle puolelle. Ollaan toki tehty samaa kepeillä, niin Ruutilla ei ollut mitään ongelmia. Myös sitten että heitin pallon kädestä kun kääntyi. Eri asia sitten miten käsimerkillä sujuu ilman siivekkeitä. (oikoo)

puomin pysäytyskontakti treeniä: Ensin pelkkä hyppy ja kontaktille + palkka. Jos juoksin eteen pallo lensi taakse. Myös niin että kutsuin hypyn takaa ja olin sitten kontaktilla takana. Nämä sujui sitten myös niin että ekasta koskemisesta ei tullut palkkaa vaan seuraavasta putkesta tullessa. Putken kautta tullessa teki varsinkin tosi nopeasti kosketukset. Kun nämä sujui hienosti, koitettiin myös kokopuomilla. Jäi kyllä joka kerta mutta ennakoi vähän ja hidasteli alastulolla. Koko puomilla on keksinyt tarjota istumista mitä en tahtoisi näihin. Täytyy vahvistaa vain seisomisia. Tehtiin myös pelkkää alastuloa niin että olin jäljessä ja Ruuti kerkeää just kontaktille kun tulen ohi. Näissä meinasi tulla mukaan, hidasti muttei pysähtynyt. Se oli vaikea kun juoksen ohi kun odottaa jo kontaktilla. Täytyy tälläisiä ottaa ja vahvistaa myös kontaktille jäämistä. Taon jälkeen otettiin uudestaan koko puomilla että juoksin enemmän taaempana, nyt meni lujempaa.

Treenit keskittyi enemmän pysäytyskontakteihin. Sunnuntaina on aamupäivällä tokokisat sitten ja illalla agilityt Juvanmalmilla. Luultavasti keskitytään kontakti treeneihin myös siellä, ehkä lyhyt hyppy kuvio. Mutta varsinkin uudessa paikassa vahvistaa hyviä koskemisia. Tottelee niin eri tavalla Purinalla.

muoks. Puolet jäi melkein sanomatta eli ne tokoilut.

seurausta alkuun, vähän oli alussa pihalla ja koitti katsoa muualle. Sitten ihan hyvää. Vasemmalle sivuaskelista vapautus naruleluun, kun tulee ne vähän laiskasti aina.

liik. istuminen tosi nopea.

luoksetulo: yksi läpijuoksu, ei ennakoinut yhtään stoppeja. Sitten seisominen mistä takapalkalle vapautus(ei tiennyt sitä).

ruutu: ruutu oli vaikea, sen takana oli esteitä sivussa kauempana kepit ja sitten väliaita. Haki sen molemmille puolille ja taakse ei sisään. Lisäkäskyillä sain ruutuun mutten niin hyvin. Onneksi se ei olekaan tuolla sivustalla koskaan ollut kokeissa. Sitten yksi eri suunnasta meni ensi sivusta sisään, jätin sitten ja kutsuin puoli välistä että oli pakko mennä suoraan ruutuun.

metallikapulalla lopetettiin että tehtiin agility esteiden luona putkia ja siivekkeiden läpi juoksua kapula suussa. aluksi tiputti sen heti kun käskin yhden hypyn. Sitten pysyi suussa että kiersi pari siivekettä. Aluksi meni ravia tai hidasta laukkaa. Sitten vähän nopeentui, kuitenkin vähän perästä vedettävä ohjattava. :D Palautukset eteen.

Iltalenkki oli uimista hangessa. Ruutin oli ihan pakko taas päästä kiskoen hankeen juoksemaan kun tultiin takaisin päin. Ojan pohjalla juostessa hanki tuli puoleenväliin kroppaa eli joku 15cm koirasta oli näkyvillä. :D Jos otti kiinni remmiin niin 2m välein yritti hyppiä takaisin hankeen, hullu mikä hullu. Pihalla se huutaa täyttä kurkkua jos joku muu auraa pihaa, mä saan komennettua sen hiljaiseksi. Jos ei pääse ulos kun joku auraa pihaa sisällä inisee kun haluis päästä huutamaan pihalle.

___________

Rasmuksen kuulumisia sen verran, että Rasmus on tosi kiinnostunut muttei Baby ole ollut vielä ihan samaa mieltä. Vielä astutus ei ole onnistunut, Babyllä pitäisi kyllä nyt olla parhaat päivät meneillään.