En ole kerennyt kirjoittamaan, mutta laitetaan tokostakin selitys mitä niistä muistan.

Torstaina tokoiltiin illalla Tiltun koirakoulun hallissa, ihana lämmin paikka. Koirat ihan läähätti siellä. :D Meitä oli 5 paikalla ja tehtiin jotain liikkeitä vuorotellen tai pari kerrallaan. Kaikki koirat oli hallissa ja halli oli vähän pieni niin jo niistä tuli paljon häiritä.

Paikalla istuminen: yritin ottaa molempien kanssa ja että ihana Mitzi oli R:ien välissä. Rasmus pysyi ensin, mutta kun keskityin Ruutiin ajatteli kai että sen ei tarvitse kuin odottaa ja meni maahan, myös yhden palkan jälkeen. Ja kun olin näkyvillä ei vastannut sille ihan koe istumista. Ruutin kanssa otin niin että olin ihan lähellä 5m sisällä ja kävin välillä tolpan takana. ne sujui, mutta jos menin Rasmuksen ja Mitzin suuntaan alkoi heti haistella sinne ja liikutti etujalkoja. Aluksi ainakin jos kiersin Mitzin niin meni maahan. Oli vähän vaikea häiriönen paikka opetella tuota.

Paikalla makuu: mentiin piiloon, jokainen pysyi hyvin. Käytiin Tiltun kaupassa siinä, missä oli ikkuna mistä näki vähän että pysyykö koirat. :D

Ruutin kanssa

seurauksessa ensin sivulla ollessa palkkasin kontaktista, Emmi vähän teki häiriötä käskytyksellä mitä en totellut ja sitten otettiin häiriötä laidalla olevista koirista. aluksi oli vaikea saada näin hyvä kontakti, mutta tosi hyvää häiriötä harjoitella noin vaikeassa tilanteessa. Pystyin peileistä myös katsoa seurausta, ihan hyvältä niin erilaiselta se näyttää sieltä katsoen.

ruutu: Ruuti juoksi täysiä sinne ja oli ruudussa, aavistuksen toista laitaa mutta hyvä. Ruutuun juostessa vilkaisi peiliä joka oli ruudun edessä. Leikittiin siellä. Niin ja ekalla ei kuunnellut stoppi käskyä, nuuski jotakin ja jouduin toistamaan. Tämä kävi myös yhdissä treeneissä.

luoksetulo: otettiin molemmat pysähdykset erikseen. Kummatkin oli tosi hyviä ja stoppasi niin nopeasti kuin vain pysyi. Yllätyin ihan.

metsku: kapulat meni ristiin Saran hyppynoudon kanssa, joten Sara haki meidän kapulan ja Ruuti Saran pienen. :D Yksi vauhtinouto, yhdellä ennakoi sitä ja tiputti. Tuijotin vain sitä siitä ja hain kapulan, tajusi ettei sujunut ihan oikein. Sitten yksi ihan eteenasti palautuksella. Kapulan ällöttöttelyt on jääneet.

tunnari: paljon kapuloita rivissa, ja tunnari laatikkokin jäi. Ruuti kävi senkin kurkkaamassa ja sitten rivistä kun tuli oman kohdalle tarkisti kolme vikaa ja toi sitten oman. Ei siis ota aina ihan heti omaa vaan tarkistaa. Vähän liikutteli suussa kapulaa niin otettiin vain pitoa ja sitten maasta nostoa.

kaukot: namialusta takana ja sitten tajusin ottaa myös peilistä katsoen. Ei ihan varmoja vieläkään, osaa mennä oikeinkin muttei aina mene. Takapalkalla ei kääntynyt ja vapautin vain tietyistä. Yhdessä vaiheessa jumitti m-i joten otin läheltä ja sitten takaata.

Rasmuksen kanssa

ihan pikku pätkää seurausta, ensin edisti ja koitti poikittaa. No en jaksanut sitä pitkään koska aina sama juttu.

Temppuja: Sitten Rasse sai tehdä takaperin peruutusta, koira meni kyllä kerran nurin ja sitten vähän hoipertelevan näköistä meno kun yrittää niin kovaa mennä eikä osaa siinä vauhdissa käyttää niin hyvin takapäätä. :D Sitten tassut temppua(orava) ja kävelyä tassuja nostellen. Eka sai muistutella tätä, saatiin loppuun onnistumaan neljä kertaa tassujen nosto. Eli kävelee nostaen etutassut 90 asteen kulmaan.

Ruutua ensin merkkiä, ihan hyvä. Merkkinä oli erilainen matala kartio. Ruutuun meno ihan hyvä. Vähän kaukoja sai tehdä myös.

_________________________________________

Pe agiharkat Purinalla kouluttajana Anne Savioja, joka on nyt joka toinen viikko.

Tehtiin niin että virheestä pihalle, Ruuti sai aluksi tehdä aika pikku pätkää. Mutta sitten muut antoi anteeksi sen tasolle ja se sai jatkaa rataa loppuun virheenkin jälkeen. Tällä systeemillä oli hyvä se että koirat sai aina pikku taon ja pysyivät lämpiminä sen aikaa odotellessa. Toisella kentää koitin Ruun kanssa aiemmin vähän kontakteja ja irtoamista. Puomin alastulo kaarilla oli aluksi huono, tuli väärin askeleen. Korjasin ja sitten kuten radallakin meni sen tosi selvästi. Pitäisi alkaa vähentää kaarien käyttöä ja häivyttämään, radalla ne on hyvät ettei tarvitse alkaa kontakteja hinkkaamaan, paitsi ihan alkuun Ruuti tarvitsee ne avuksi sitten kyllä mennyt hyvin ilmankin.

Ekalla kerralla odotti nätisti lähdössä, sitten ei riittänyt malttia. Jojosi että heti kun käänsin pään nousi seisomaan maasta ja tehtiin sitten niin että Anne huomautti ja palkkasin jos pysyi. Aluksi Ruuti oli sitä mieltä ettei toisen käskyä tarvitse totella. Ja vahvistin enemmän pysymistä sitä on pakko vahvistaa kun radalle olisi niin kiva päästä. Harjoiteltiin odottelua vähän odottaessa vuoroakin.

Alku sujui hyvin, kutsuin puomin keskiosan alku kohdassa, radan puolella niin en kerennyt työntää oikeaan putken päähän. Tämä kävi kahdesti, sitten ohjasin toiselta puolelta, veto toimii vaan niin paremmin. Tästä jouduttiin kahdesti pois ensin. Hyppy 4 oli vaikea ainakin toisella kertaa kun putkesta ajautui helposti ohi ja A oli siellä vetämässä. Aluksi lenteli myös rimat mukanaan, mun kädet vähän heiluu ja koitettiin vastakkaista kättä tuohon putkelle, Ruuti meinasi ensin tulla sillä ohi mutta kun oikein meni rima pysyi. Noihin rimoihin Anne sanoi että voisin hyvin näyttää ihan sille että nostan riman paikalleen kun se tippuu, että matka ei jatku jos niitä lentelee. Se on kyllä totta että se radan jatkaminen on palkinto ja että silloin oppii ettei se haittaa että rimoja tippuu. Pitäisi yrittää ohjata tosi rauhallisesti ja vähä eleisesti, kun toinen on tuollainen höyryjuna niin toisen pitää tasoittaa sitä. A:n kontaktit oli hyviä ja toinen puoli lenkki sujui hyvin. Vaikein oli sitten hyppy 11 mistä jaakotuksella pussiin. Aluksi meni aina puomille, ekalla kertaa kääntyi liiankin hyvin ennen hyppyä ja sitten meni puomille. No kun se sujui ei pussi sujunut, meni pussin ohi aina, ihme juttu kun pussi on aina pelittänyt. Tuntui siltä että ei halunnut olla niin lähellä mun ohjauksessa. Otettiin paristi pallo palkalla edes takaisin. Putkeen meno sujui hyvin ja kepeille sisäänmeno vaikka tuli niin lujaa. otettiin kepit ensin oikealta puolelta. Siinä oli vaikea kun Ruuti ei kestänyt ensin että lähdin yhtään sivu suuntaan ja piti osata niin ajoittaa kääntyminen ja hypylle olisi pitänyt saada jaakotus. Saatiin sujumaan, mutta paremmin toimi vasemmalta puolelta että valssasin ja sitten jaakotin. Yksi keinu oli huono. Jaakotuksella rima pysyi mutta kun käännyin normaalisti tippui. Pöytä sujui kun Anne seisoi sen takana. Muuten liukui yli, piti saattaa ihan keinulle ja rauhallisesti lähettää. Ruuti oli hokannut pöydälle maahanmenon jota harjoiteltiin pari viikkoa sitten. Sitten vikat hypyt.

Rata kuva on aika huono, en saanut sitä vastaamaan ihan oikeaa.