Tokoiltiin Tiltun koirakoululla iltavuorossa. Ruuti ja Bobi otti alkuun paikalla oloja. Ruuti teki ensin paikallaan istumista toisella puolella kenttää. Jätin sen peilin eteen ja itse menin tolpan taakse, näin sieltä peilin kautta sen. Hyvin pysyi, alkuun lyhyempiä ja sitten melkein minuutin istuminen.

Paikalla makuuta ei muuten tehty kuin evl:maisesti pyysin Miran tulemaan eteen seisomaan nyökkäämään ja palkkasin siitä kun kontakti pysyi. Ja kun käskytti Bobin että pysyi sivulla. Paristi myös maahan sivulta mistä palkkasin.

merkkiä: sellainen matala kartion mallinen reiällä. Ruutin mielestä se oli kosketusalusta, joten sen päälle mentiin seisomaan. :D Ruutu tötteröllä meni hienosti taakse, mutta tuolla seisottiin, tarjottii myös istumista, maahanmenoa. Ehkä mun pitää hankkia tokovarusteisiin tuollainen merkki. Onkos sitä kielletty saako koira seistä merkin päällä? ;D Siitä kerran lähetin hakemaan oikean kapulan, joka oli aika selvästi oikealla, haki sen takaakierrolla.

luoksetulo: läpi juoksuna leluun, ei ennakoinut stoppeja.

seuraus: lyhyttä pätkää niin että hyvä vire säilyi. Oli hiljaa siitä huolimatta. Naksuttelin ja lelu palkkaan kiinni. Vaikka hetsasinkin ennen seurasi hiljaa.

hyppyä: kokeiltiin noin 80cm kangas-metallista hyppyä. Ensin erikseen noin 650g kapulalla tasamaan nouto. Vauhtina ja sitten eteenpalautus. Hyppy ensin yksin joka sujui niin, mutta kapulan kanssa ei. Kerran kaatoi esteen. Madalsin sitä ja otettiin kevyempi kapula. Vähän jänskätti kapula suussa hypätä yli.

kaukot: namikuppi takana ja tein jollain 15m matkalta ensin istumaan nousu maasta ja sitten seisomaan. Nousi joka kerta ekalla. Seisomasta istumaan ei takapalkka toiminut, kääntyi ja yritti tehdä vain nopeasti.

metskua: ensin sitä ilman tolppien kiertoa, mentiin haukkuen ja laukalla. Kapulalla taas ravilla ja pudotellen. Kun annan kapulan niin ei haluisi ottaa suuhun. Se osaa olla kyllä niin ällöttävä. Tai sitten voisi ottaa naksun kanssa tarjoamista että ottaa kapulan kun se koholla.

Ruuti tokoili innoissaan ja ei pörissyt treenatessa Bobille. Oli kuulolla eikä ottanut muista häiriötä. Kiltisti kulki mukana vapaanakin.

__________

Rasmuksesta tuli viestiä niin astutus oli tänään illalla onnistunut nyt toisen kerran. :) Rasmus tulee varmaankin keskiviikkona tai torstaina kotiin. Vililtä odottaa kyllä kunnon tupen rapinat kun lapsi tulee reissusta.