Lähdettiin ajamaan 15.45. Isäni tuli myöshässä kotiin ja siitä lähdettiin heti ajamaan ja kiireellä. Onneksi kisat ei ollut ajoissa ja kun saavuttiin ryhmäkehät oli juuri silloin loppunut.

Pari koiraa oli jäänyt pois ja niitä oli nyt 25 sijaan 21 koirakkoa. Se on ihan hyvä niin ei kestä niin kauan. Me kisasimme numerolla 27 eli vikana. Paikalla oli muutamia tuttuja ja kaksi AST:laistakin Kata & Miina ja Ansu & Ken. Miina ei tajunnut ohjattua ja ruutua niistä nollat, taisi tunnarissa ehkä olla myös jotain ongelmaa, muuten taisi jostain kymppiäkin ja ysiä tulla. Ken meni hienosti ja he saivat hienot pisteet n. 290 luokkaa taisi pari kymppiä ja ysiä ainakin tulla.

Se huonopuoli oli vikana olemisessa kun liikkeet suoritettiin yhdessä osassa, niin vikana ollut suoritti ne n. 12 yöllä kun jotkut alkupään koirat n. klo 7.

Rasmukselle paikka oli aika häiriöllinen, siellä oli roskia, koirien karvoja, tuppojakin ja matoissa oli paljon hajuja. Alussa oli siihen hankala saada kontaktia ja se olisi mennyt muita koiria mielummin katsomaan.

 Paikalla makuussa olimme vikassa 6 ryhmässä. Rasmus antoi tuomarin nätisti tarkastaa itsensä ja sitten menimme paikallemme kehään. Istuminen sujui kaikilta koirilta 10 arvoisesti(myös ansu ja ken). Paikalla makuussa kun liikkeen ohjaaja tuli meidän kohdalle Rasmus vain tuijotti sitä ja menetti korvansa siksi aikaa jouduin komentaa uudestaan ja meni sitten maahan. Kun palasimme se oli lonkkaasennossa pienesti ja kun käskin istumaan nousi hyvin. saimme makuusta 8 kun joiduin antamaan sen toisen käskyn.

Sen jälkeen odottelimme siitä puoli seitsemästä siihen noin klo 12, kun pääsimme uudestaan kehään. Käytimme koirat ja välillä koitin jotain Rasmuksen kanssa. Seuraukset, kaukkarit ja idarit meni kaikki oikein koittaessani. Muun ajan Rasmus oli sivulla häkissä, jossa se ei kyllä nukkunut istui ja makasi pää pystyssä.

Kun vuoromme oli tulossa ja edellinen koirakko oli suorittanut muutama liikettä hain Rasmuksen leikitin sitä kumilla ja vinkulelulla. Koitimmme myös hieman seurasta.

Kun meidän vuoro tuli sitten menimme kehään Rasmus haahuili sisään sitä ei saanut käskettyä seuraamaan koskaan kun kävelemme kehään. Sain sen sivulle seuraamisen aloitus paikassa ja onneksi se kuitenkin lähti hyvin sitten seuraamaan siitä tuli 9 ja en nyt mitään virhettä muista, jotain pientä hiontaa.(suurin osa koirista sai vain 7,8 ja 9,kai yksi 10,jos näimme oikein)Videossa näkee olvan hieman väljyyttä välillä.

Kun liikkenohjaaja käski seuraavaan kohtaan minulla tuli ihan oiko sulku että mikä liike, minne pän? Onneksi sitten muistin mikä se oli ja liikkeenohjaaja sen vielä sanoi, idari. (se johtui ehkä illasta, koskaan ennen en ole unohtanut kokeissa) Rasmus jäi hyvin seisomaan uudella "jää" käskyllä, istumis kohdassa se jäi seisomaan!, vaikka kaikki harjoittelut parin päivän sisään on jäänyt aina oikein. Se ärsytti maahan se meni hyvin.

Sen jälkeen oli luoksetulo, sen Rasmus meni pitkästä aikaa hyvin. Kai olisi voinut mennä tosi nopeasti maahan ja kai luoksetulon maahan hieman nopeammin, siitä saimme 8. Videosta katsottona se olikin aika surkea, muistin olevan erilainen.

Seuraava oli ruutu, lähi aikoina harjoittelussa Rasmuksella siinä ollut hieman ongelmia se aina laukkaa ruutuun ja merkille. Nyt Rasmus ravasi merkille ja siitä ruutuun, ei ruutuun ihan sisälle, toinen käsky ja suoraan maahan kun meni ruutuun. Onneksi sen sain kuitenkin sinne viime kisoissa karsinnoissa ruutu oli 9,5 ja sellainen täydellinen tämä oli huono ja saimme siitä 8 kuitenkin. Varmaan Rasmus oli väsynyt tähän aikaan.

Ohjattu nouto meni hyvin merkille, saimme vasemman, tässä mokasin hieman myös itse näytin kädellä vasempaa puolta kuten aina ja huusin hae, vaikka käsky on vasen Rasmus hieman hitaasti kääntyi lenkillä ja onneksi huomasi ja tajusi oikean kapulan jolle taisi ravata ja laukalla tuoda. Tästä saimme kuitenkin 9 ja viime kokeessa se verrattuna viime ohjattuun olisi ollut ehkä 8 tai 7,5.

Nyt Rasmus ehkä vähän oli vertynyt ja valitsin pienimmän metallin, hyppynoutoon. Sen Rasmus meni hyvin ja saimme siitä 10. Viime kokeessa 9,5.

Tunnari on aina viime kokeissa ollut vahvuutemme ja sen Rasmus meni hienosta, se oli rivissä se lähti reunasta ja nappasi heti oikean hajuisen suuhun ja toi minulle. Saimme siitä 10.

Kaukkarit meni hienosti, nämä Rasmus osaa kun vain tekee tein selvät ja voimakkaat käskyt, se meni kaikki puhtaasti ja hyvän nopeasti ja kun menin sivulle nousi hyvin. Tästä saimme myös 10, yleensä Rasmuksella juuri nämä vikat liikkeet ovat ne parhaimman arvosanan saaneet.

Odotimme hetken vielä että saimme kirjat takaisin. Meidän tulos oli 1-tulos ja 285 pistettä, (ei ennätys kaksi kertaa olemma saaneet 293 a 293,5.) sillä sijoituimme 10/21koirasta hyvin kuitenkin. Kokeessa oli n. 15 bordercollieta ja loput 6 kaikki eri rotuja.

Kisan voitti lyhytkarvainen bordercollie (Krolvalleren Flu), joka sai melkein kaikista liikkeistö kympin paitsi seurauksesta 9 ja jostain liikkeestä puuttumaan vielä pari pistettä ja kokoinaispistein 313 pistettä.
Toiseksi tulivat Tending Charmer(Katla) ja komanneksi Tending White Warlock (Welmu).

Laittelen vielä videot kohta tänne.