Tänään tavattiin taas klo 11 puolarmaarissa Emmi ja Janni. Mentiin katsomaan maastot ja tehtiin jäljet.

Rasmukselle tehtiin janatreeni ja jälki. Tehtiin janatreeni niin että Rasmus näki kun Emmi ylitti janan(vasemmalle) ja käveli metsään. Olin vieressä ja näytin Rasmukselle. Kun lähetin ei ihan tajunnut vaan meni hieman mutkitellen polkua. Vähän matkan päässä kuitenkin tajusi ja lähti suoraan ja tajusi janan lähtökohdan. Keppi löytyi myös.

Tehtiin heti perään toinen oikealle eri kohdasta polkua. Nyt lähti paremmin, meinasi mennä jäljen ohi mutta korjasi. Jäljellä eksyi kerran väärältä puolelta puuta korjasi ja keppi löytyi. Nämä on ihan hyviä harjoitella janaa.

Sitten junnujen (ei ne enään niin pentuja ole..) jäljet. Bobin eka, sitten Ruutin ja Stepin.

Ruutin jälki oli 10keppiä, ne noin 3m välein, matalakasvillisuus ja kaari. Ehkä 30m pitkä. Alkulähti hyvin, tosi kiire on aina kepinkin jälkeen. Nyt ei lähtenyt väärin tai ottanut paljoa ilmavainua. Lopussa ennen vikaa meni parin kepin ohi tai ei ainakaan niitä ilmaissut. Nyt ei ollut kepeillä merkkiä niin en itse ihan tiennyt. Vikan kepin tajusi vähän etsittyään. Ruutilla on kauhea kiire aina jatkaa vaikka ollaan eniten kepeillä tehty, ei makkara jälkiä senkin takia ettei jäljestämisestä tule kivempi juttu. Mietittiin niin täytyy seuraavilla kerroilla rauhoittua kepeille ja palkata kunnolla jotta siitä tulisi se kivoin juttu. Monilla kepeillä menee paremmin jäljellä ja tulee enemmän vahvistettua keppejä. Tätäkin pitäisi saada mennä kovalla vauhdilla. :D

Rasmuksen jälki oli lammen vieressä niin koirat sai uida siellä kahdesti. Erottui kaksi suurinta vesipetoa, Rasmus ja Ruuti. Ne ei meinannut tulla kiinni kun piti lähteä jäljelle. Olisi jäänyt mielummin uimaan.

Rasmuksen jälki ei tajunnut janalta ihan mistä lähti tai meni ensin takajäljelle. Lähti suht hyvin eteenpäin etsimään mutta sitten jollekin väärälle jäljelle. Kutsuin uudestaan ja sitten tajusi. Ekalla kepillä toi ihan hyvin luokse kepin. Sitten mentiin ison polun yli. Rasmus yritti lähteä polkua pitkin. Kutsuin takaisin ja sitten tajusi. Seuraavan kepin nappasi suuhun ja oli jatkamassa matkaan. Odotin että itsenäisesti toisi sen. Ei, jouduin sitten käskemään tuomaan ja syötiin rauhassa palkkaa. Ihme nämä Rasmuksen ilmaisut ne ovat ennen olleet niin varmoja sillä nyt meinaa lähteä suoraan jäljelle kepin nopeasti huomiotuaan.. Pitää kotona treenata sitä ilmaisua..Taisi ehkä eksyä vähän tässä välissä kun yksi keppi jäi välistä ja tuli oudosti seuraavalle kepille. Sitä ei huomannut ja kutsuin takaisin. Tajusi sen lopulta ja heti kun huomasi sen, kehuin paljon ja kutsuin luo. Ehkä pitää helpottaa että kehun ja kutsun. Voi olla että niin olen tehnytkin omalla jäljellä kun teitää ne kepit mutta vierailla ei ja pitää osata ilmaista itsenäisestikin. Meinasi lähteä tästä taas väärin, kutsuin uudestaan ja sitten tajusi. Vikakin keppi löytyi. Aika huonosti nyt meni tai erityisesti keppi ilmaisut, polku ja se yhden kepin luona jatkaminen. Lämmin oli ja 5keppiä tuli 6:sta.

Ensi viikolla treenataan taas porukalla, täytyy ennen sitä vaikka jos yhden jäljen molemmille tekisi.. Tai ainakin jotkut keppi ilmaisut. Tai jos Ruutille vain jälki lyhyt joka loppuisi yhteen keppiin jossa tosi hyvä palkka..