Tänään töiden jälkeen menin lenkillä tekemään myös jäljet pojille. Ruutille joku 50m ja kepit oli noin 3-5m välein. Rasmukselle tein jäljet jotka lähti 2kpl V:n keskeltä. Ja lähetin sen niille noin V:n keskipisteestä keskikohdasta janana. (Vaakasuoraan siis kirjainta nähden.)

Ruutin jälki ensin. Lähetin vähän janamaisesti, Ruuti oli nähnyt jo kun tein jäljen. Noin 5m sivusta ja loivassa kulmassa. Aika hyvin lähti jäljelle ja suht suoraan meni. Jäljestys oli nyt aika hyvää. Metsässä ei ole oikein yhtään aluskasvillisuutta vain kuusia. Meni melkein kokojäljen nenämaassa ja ilmaisee hyvin. Kolmannella kepillä meinasi ottaa ilmavainua kutsuin takaisin ja näytin maata. Nyt jäljesti. Naksautin aina kun meni maahankepille. Ja sai odottaa kun tungin kepin taskuun ja otin merkin. Meinasi tulla tokovikan kepin ohi, nousikohan kuono tai ei mennyt ihan jäljen päällä. En päästänyt eteenpäin ja tajusi.

Ihan kivasti ja tarkasti teki, täytyy noita koittaa muistaa tehdä. Käytiin lenkillä ja onnettiin vanheta ja sitten tehtiin. Metsä oli ihan varjoinen ja oikea itikka pesä. Itsellä meinasi mennä hermot kun kauheat itikkalaumat hyökkäsi. Ja mulla tietenkin jalassa sortsit ja t paita. Jalkoihin ne halusi pistää. Toisessa valoisammassa metässä ei niin itikoita ollut.

Rasmuksen eka jana oli ihan hyvä. Mitään selvää polkua ei ollut ja mentiin viistosti ylämäkeen, aika hyvin meni ja tiesi mitä etsi. Lähti hyvin jäljelle ja keppi tulikin melkein heti. Ilmaisi sen ja käskin taas istumaan ja naksautin siitä.

toka jana lähetin vähän huonosti ja Rasmus lähti jollekin harhajäljelle. Meni sitä ihmeen varmasti, onneksi olin merkannut lopun niin tiesin että oli väärä. Palattiin sitten lähetyspaikkaan nyt itsekin katsoin oikein että jälkitulee hyvin. Nyt meni oikein ja keppi löytyi. Heitin pari kertaa kepin takaisin ja käskin istumaan. Rasmuksen kanssa voisi opettaa kotona keppi ruutua istumisella. Niin oppisi itsenäisemmin ilmaisun. Kohta lähdetään hau openiin.