Eilen oli toko koulutus ja sitä ennen mentiin Shantin kanssa pentujen kanssa vähän treenaamaan agilitya ja annettiin niiden riehua.

Pennut riehui eka vähän aikaa sitten Dracu sai aloittaa. Dracun kanssa harjoiteltiins suoraa putkea ja vähän kauempaa lähettämistä sekä sivusta lähettämistä. Minä palkkasin ja sai jahdata palkan.

Otin sitten lisäksi Ruutin kanssa 3hyppyä. I I  _  <-- tuossa muodossa ja putki on tuossa _ tämän alapuolella jatkona. Eka koitettiin kun oli avustaja että otan kaksi hyppyä ja tuossa käännöksessä on avustaja joka palkkaa tätä Ruuti ei mainannut tajuta kun hakee itse jo hyppyjä. Otettiin sitten ilman ja palkkasin namilla tai naru pallolla sujui hyvin. Paikalla pysyminen sitten taas ei. :D Lähtee hiipimään helposti tai nousee seisomaan kun lähden. Palkkasin pariin kertaan hyvästä odotuksesta. Ja lähteä sai aina vasta kun olin kävellyt kääntynyt, nostanut käden ja antanut käskyn. Pitäisi tätä vielä kääntymistä ja odotusta viivästyttää niin jos kisoissa meinaa "vähän" varastaa niin se tulisi siinä vaiheessa kun juuri käännyn.

Sitten vika otettiin niin että putkikin tuli mukaan. Muuta ei Ruutin kanssa otettu ja Shanti teki vielä Draculle eteen menon kolmella hypyllä ja olin avustamassa ensin vahdin namia ja sitten niin että pidin päässä kiinni Dracusta ja shanti oli sivussa. Tämä hämäsi heti ja Dracu meni muutaman hypyn ohi kun lähti Shantia päin. Parin toiston jälkeen meni hienon eteen menon ja jätettiin siihen. Silloin alkoi tulla myös jo toko porukkaa.

Toko koulutuksessa saimme nämä vinkit:

Seuraus:

  • Kohta perusasennoissa ja seurauksessa, oli edistystä. Remmillä myös niin että huomaa heti kun alkaa edistämään.
  • Korjauksesta ei koskaan palkkaa! Vain heti oikeasta suorituksesta. Esim jos perusasento huono ja koira korjaa.
  • "Seuraa" käsky ennen liikkeelle lähtöä. Koira ottaa sitten kontaktin ja odottaa että ohjaaja lähtee liikkeelle, koira ei lähde seuraa käskystä jos ohjaaja ei lähde.
  • Sivuaskeleet vasempaan vartalo eteenpäin, ei saa kääntyä sivuaskelien suuntaan(tulossa sääntöihin)

Ruutu:

Ruutu sujui tosi hienosti Rasmus meni merkille iloista reipasta laukkaa ja siitä ruutuun. Ruutuun hidasti vähän ennen kun epäröi paikkaa. Vinkkejä saatiin:

  • alusta takaisin paikan vahvistukseksi
  • Kun koira ruudussa ohjaaja kävelee kävelyn ja kutsuu "tänne" apuohjaaja sanoo "hep"(tai jokin muu) kun koira on 2-1m päässä ja silloin ohjaajalla valmiiksi nami seuraus puolen kädessä toistaa "seuraa" ja palkka kun koira tulee tiukasti. Toinen tapa että "hep" jälkeen ohjaajan tekee täyskäänöksen oikealle. Eli näillä tehtiin sivulle tulo kaikista tiukimmaksi ei kaarrosta vieressä ennen seuraamaan tuloa.

Ruutin otin keskivälissä pois mökistä ja mentiin sen kanssa tokoilemaan "parkkikselle". Siinä oli myös häiriönä Jatta bortsu. Tehtiin vähän seurausta ja keskityin naksuttelemaan hyvästä kontaktista ja kohdasta. Sitten harjoiteltiin paikalla makuuta. Että jätin maahan ja kävelin noin 8m päähän. Olin yleensä selkä Ruutiin päin ja odotin muutama sekuntia kunnes palkkasin. Näitä tehtiin muutaman kerran ja sitten jätettiin siihen. Kentän puolella otettiin vielä uudestaan ja siinä oli häiriönä tokoileva koira ja Katan lapsi joka leikki pallolla edessä sitä ennen Ruuti yritti aina rynnätä pallon perään. Kun käskin paikalle makasi hienosti aina muutamia sekunteja ja pahin häiriö oli kun pallo vieri metrin päähän ja Ruuti makasi siitä huolimatta tosi nätisti.

Otettiin myös muutama maahan meno jotka oli hienoja ja nopeita.

Tänään aamulenkillä oltiin metsässä kutuin Ruuti luokse ja käskin sivulle ja maahan. Makasi paikallaan noin 15-30 s. Kun laskin aina noin yli 10s ja palkkasin. Tehtiin näitä ehkä 3kpl. Ruuti läähätti juoksemisestä ja olisi kyllä mielellään lähtenyt juoksemaan mutta pysyi tosi nätisti eikä tuntunut että karkaa heti jostain liikkeestä. Heti kun menin sivulle ja olin siinä vähän aikaan oli heti että saako mennä ja vapautin.

Perjantain olen töissä AST:n möllitokossa ja siellä on mölli luokka. Siihen jos saataisiin minuutin paikallamakuu jonka saa olla remmin mitan päässä tai koiran sivulla. Ja sitten vapaa muotoisesti esteen suoritus. Täytyy ehkä koittaa myös estettä kotona tokomaisesti että osaa juosta sen taakse seisomaan. Mutta varmaan se on vain että jotenkin menee kun ei tuo mölli luokassa mikään alo hyppy ole. (mennään siis jos työntekijöitä niin että voi osallistua)

 

KUVAT

 













Dante & Katan lapsi