- agility kuvia viime torstailta

Tultiin ajoissa paikalla kun äiti meni kirppikselle ja heitti mut mennessään. Käytiin pitkällä lenkillä, katsottiin rataa ja otin sitten Ruutin. Otettiin ensin sopivan rauhallisella käytävällä hallissa seurausta missä oli kiinni koira odottamassa ja sitten pari muutakin. Tehtiin häiriöseurausta seinässä kiinni olevaa kohden ja kahden koiran ohi. Aluski meinasi katsoa aina kohden mennessä. Sitten teki hienostikin, sisällä ei tainnut äännellä.

Mentiin sitten ulos jossa seurausta, jääviä ja lähtö odottamista. Aluksi oli myös rauhallista niin pystyin ottamaan kun oli yksi koira treenaamassa niin siinä lähellä vähän hyppyjen ohi seurausta ja käskin liikkeestä seisomaan ennen hyppyä ja kävelin hypyn yli. Kun on toko nappula päällä ei kyllä kyttää tai hiippaile, mutta eri kun ollaan menossa radalle. Seuraus oli hyvää, käytti vähän paremmin takapäätä kuin edellisinä päivinä ja treenattiin niitä käännöksiä, ja paikallaan käännöksiä. Välillä ainakin käännöksiä ja palkan (lelu) jälkeen meinasi inistä. Niistä kielto tai suhahdus, jos lähdössä teki palattiin takaisin ja uudestaan. Kivasti seurasi ei edistänyt ja kun oltiin vähän aikaa oltu tuli borderterrieriä treenaamaan jotka haukkuivat. Niitä olis ollut kiva katsoa, kunnolla häiriötä. Huomauttamalla jaksoi kyllä keskittyä. Tehtiin paria pidempää 10-15m niissä ei ongelmaa, kun vire on hyvä, ei piippausta tai vinkumista. Sitten lähtö odottamista että jätin hypyn taakse ja kävelin kutsumiskohtaan ja nostin käden.

Rasmus hyppy rata A: Odotti ihan hyvin lähdössä vaikka intoa oli. Jätin noin 3-4m päähän, kuitenkin lähtörima tuli alas. Rata sujui muuten hyvin, tein eteenleikkaukset pariin paikkaan. Yhdessä kohtaa itse olin huonossa kohtaa kun ohjasin takaa 90asteen kulmassa olevia hyppyjä ja lähdin sitten siitä. Meinasin juosta yhtä hyppyä päin mutta kerkesin siitä vielä miten suunnittelin ohjata. Videolla tuli tämä rata, tuloksena oli merkitti 10, mutten kyllä näe videolta mistä se toinen 5 tuli. Ei kiellä missään ja muut rimat pysyy.. Voittajan aika oli 30s(Vimma) ja Rasmuksen 36s.

agility rata B: Taas se ärsyttävä lähtörima! Muuten puhdas rata ja kerkesin vedättää aika hyvin. A:lla vaadin pysähdyksen. Aika oli jotain -3s, kuten aiemmallakin. 41s aika ja voittajalla taisi olla 33s(Riepu). Tästäkin video.

Otin ratojen väliaikana Ruutin kanssa pihassa agilitya: Lähdössä meinasi lähteä hiippailemaan. Sain palauttaa välillä paristi. Tehtiin agi radan alkua. Kaksi hyppyä viistossa ja kaksi rinnaikkaista hyppyä(2&3) joista kolmas takaa. Se sujui hyvin. Rimat oli maxina ja ei tippunut. Oli meno päällä niin olis lähtenyt tekemään isoja kaaria, oli vaikea kääntää yhdeltä hypyltä toiselle kun oli yksi toinenkin hyppy minkä olis voinut kauempaa mennyt. Veto sujui parhaiten, jaakotus ei tepsinut. Sitten ne kepit... taas ei osattu hakea otin hypyn kautta ja helppo kulma. Meni 2 väliin jos liikuin. Näitä harjoiteltiin ja aina uusiksi jos väärin. Sitten pystyin ottamaan vähän sipsutteli juoksua. Ja toisesta suuntaa pidin pannasta ja lähdettiin samaan aikaan, aluksi haki väärin, sitten kaksi kertaa hyvin mihin jätettiin. Osaa kyllä muttei malttaisi millään. Kun osaa hakea kun olen paikallaan. Sitten puomia, ensin puomi ja suoraan meno putkeen. Joka kosketus oli hyvä. Se on niin erilainen aina, joko on päivä ettei millään juoksis miten opetettu (viime agi harkat) ja sitten taas menee että ainahan näin on menty. Ei edes yrittänyt hyppiä aiemmin, tehtiin siitä vielä takaisin, ja edessä ei mitään estettä ja koski ihan selvästi. Ei käännöksiä otettu kun muutkin odotteli. A:n kontaktin, heitin pimeän kulman putkeen ja en ollut U-putken putken suiden puolella, hyvin tuli kuitenkin. A:lla oli aluksi vähän rajalla takajalka kosketusta, sitten parempaakin. Täytyy vaatia sitä selvempää kun jos tuomari ei tarkasti nää voi katsoa nopeasti mennessä virheeksi. Eilen harkoissa A:lla tuli myös huomattua että jos jään taakse ja kääntymään pyydän, että juoksee kunnolla alas, ei hyppä aimmin. Pitää A:llakin opettaa käännöstä. Treenailun saldona oli taas yksi hajotettu narupallo. :D

Nähtiin kisoissa myös Ruutin Duracel sisko ja käytiin lähi koirapuistossa sekä otin kuvia. Se on kyllä niin itse rauhallisuus. Pystyi nukkua myös hallissa käytävällä.

Rasmus agittaa:

Whoops, se olikin keinu!