Tänään mentiin Ruutin kanssa kahdestaan kentälle treenaamaan kun Jaakon rata eiliseltä päivältä oli vielä siellä. Jäätiin bussista sairaalan kohdalla ja käveltiin metsän poikki kentälle. Heitin kepin yhteen puroon että Ruuti menisi sinne pulahtamaan ettei olisi niin kuuma kun oli aika lämmin. Kentällä oli rimapidikkeet sopivasti mineissä niin hain rimat. Tehtiin pikku pätkissä ja sitten yhdistin pätkiä. Tehtiin aina vähän ja mentiin varjoon jäähdyttelemään ja kun Ruutilla ei ollut enään niin kuuma mentiin jatkamaan.

Ruuti hoksasi hyvin mennä putkeen puomin takaa kutsuttuna. Sen jälkeiseen putkeen piti mun odottaa sen verran että kerkesin näyttää sen kun kerran tuli perään kun olin liian edessä. Alussa sujui hienosti poispäin käännöksellä tai sylkkärillä käännös mutta oli tosi vaikea tai en pystynyt ehtiä noin tekemään edestäleikkausta. Sujui se oikein kyllä hypylle 12 asti takaaleikkauksella 6 putkeen. Hienosti Ruuti osasi rengas kohdan ja tajusi sitä ennen olevat poispäin käännökset ja takaaleikkaukset.

Hinkattiin jonkun verran radan alkua 6 putkeen asti kun piti yrittää miten kerkeän leikata edestä. Lopussa tajusin että mun pitää tehdä sylkkäri tai pois päin käännös kauempaa kuin Rasmuksen kanssa jos meinaan ehtiä. Ruutille oli aluksi myös vaikea putkien 5-6 välissä oleva persjättö, meinasi lähteä mukaan juoksemaan.

Otettiin pätkänä 6 putkesta 12 hypylle. Aluksi 6 putkesta 7 hypylle. Jos olin liian ajoissa en voinut olla samalla tavalla kuin Rasmuksen kanssa kun Ruuti juoksi putken jälkeen eteenpäin ja hypyn ohi. Kun oli taas juuri ohittanut 12 hypyn tai sen kohdalla kun tulee putkesta niin tuli hyvin 7 hypyn. Sitten vaikea kohta oli 12 hyppy. Ruuti lukitsi nopeasti hypyn 23 ja lähti sinne pinkomaan. Vaikka sain etumatkaa oli vaikea pitää se lähellä ettei lähde sinne. Koitin eri tapoja 12 hypylle, twistiä, pakkovalssia ja jaakotusta harjoiteltiin ihan patukalla ensin että heitin sen kädestä ja sitten että se oli esteen takana. Sen jälkeen Ruuti meni sillä hienosti.

Puomin kontaktit tehtiin aluksi kaarella. Sujui joka kerta hienosti, ei hypännyt kertaakaan kaaren kanssa! Meni niin hirveää vauhtia puomia aluksi heitin palkan vain siitä. Harjoiteltiin sitten ilman puomia sen alastulon kohdalta keppeille meno. Sitten puomin kanssa, mutta vauhti oli kauhean kova niille, hidasti hyvin kun suhautin niin käytin sitä. Ennen kepit käskyä. Täytyy treenata tuollaisia vauhti tuloja jotta oppii itse hidastamaan kun kuulee keppi käskytyksen. Harjoiteltiin myös erikseen pätkä 15-16 putkeen keppejen päädystä. Vein ekalla kertaa putken suulle patukan ja sitten otettiin ilman ja niin että leikkasin putken jälkeen ja sai siitä palkan. Myös erikseen niin että vein 18 taakse lelun ja heitin Ruutin 16 putkeen ja harjoiteltiin edestä leikkaus. Sitten ihan yksittäisenä putki höskä, otettiin niin että heitän suulta takana olevaan putkeen ja se tehtiin myös ensin että patukka oli putken suulla. Oppi tämän hienosti ja pää 21:een sujui hyvin, ei yrittänyt hypätä putkea. Kerran tuli suun ohi, kun ei tajunnut pakko valssia. Koitin pariin kertaan myös sitä että olen pimeiden kulmien puolella, mutta täytyy tuota treenata.

koittaessa 22-23 hyppyjä Ruuti tuli kerran välistä, heitin sen toiseen päähän putkeen helpottaakseen harjoitusta. Sujui sitten ihan hyvin. A:lta kepeille meni hyvin. Joka kerta oikein. Meinasi vain jättää aina vikan kepin pujottelematta kun jättäydyin taakse. Kerrattiin sitten niin että heitin aina eteen palkitsemis linjalle palkan. A:n kontaktit oli muuten kaikki hyviä mutta yhdellä sikaili josta huomautin ja sen jälkeinen oli sitten tosi hieno. Otettiin erikseen ensin puomin alastulo kontaktilta hyppyä 27. backläpillä, ja tajusi sen heti ekalla kertaa. Meinasi toisella kertaa lähteä hypylle 8, niin otettiin pari haltuun ihan hypyn jälkeen. Sitten otettiin puomi mukaan ja sujui oikein.

Katsoin bussin etukäteen ja oli vielä aikaa niin otettiin kepit uudestaan ja alku. Sitten pari agility kuvaa että jätin Ruutin paikalleen ja vein lelun mitä kohden luvalla sai mennä ja suorittaa esteen.

Täytyy tämän radan pätkiä treenata tässä oli paljon kaikkea mitä saa harjoitella.

___ Luustokuvat

saatiin tänään varattua kimppakuvaus aika luustokuviin 1.6. Kiva vihdoin saada ne kuvattua ja täytyy toivoa että on terve. Jos on niin sitten voi rauhassa ottaa agilityakin.

 ___ Kummituksia

Eilen iltalenkillä olin tutun hiekkatien päässä, rupesin ihmettelemään yhden romutontin vieressä takkia kaivon kannella. Sitten rasmus alkaa haukkumaan ja Ruuti ryntää sinne suuntaan. Mutta kun Ruuti näkee miehen joka kantaa pitkää metalli tankoa, vaatteet likaisina ja harmaat hiukset ja kun mies alkaa nauramaan. Niin Ruuti pisti nopeasti jalat alleen ja häipyi sekuntin sadasosassa hiekkatielle haukkumaan miestä.  Mua alkoi niin kovasti naurattaa tuo kun Ruuti ensin menee itsevarmasti sinne mutta kun näkee sen pelottavan miehen lähtee tuli hännän alla pakoon. :D Näin oli käynyt myös kun tytöt järjesti mulle yllätyssynttärit ja kun tulivat heittäen serpettiiniä ja huutaen Ruuti päätti häipyä ulos samantien. Tänään metsässä oli myös kolme kummitusta suunnistus rasteja kankaiset oranssi valkoiset neliö riippuivat puissa ja hui ne oli pelottavia. Vähän uskalti nuuskasta lappua ja haukkui ja tuli mukana aina kun menin ohi. tuosta on pari kuvaakin kun Ruuti niin varovaisesti niitä nuuskii. Mörköikää siis.

__

Kuvat