Lähdin kahdelta tekemään jäljen taas siihen vaikeampaan ja vähän kauempana olevaan metsään. Otin jäljelle 5 keppiä ja pyrin pituudessa siihen 500m. Kulmia tuli paljon, n.30m pitkä kallio nousu (tasaisesti nousevaa kalliota pitkin, joka sammaleilla peittynyt.)
Eilisen jäljen ylitys, polkujen ylityksia, tuoreen jäniksen jäljen ylitys(juoksi kun tein jäljen eli yhtä vanha).
Maasto risukkoa ja aluskasvillisuutta, kalliota sammaleista ja viliä ruohoa, kuusia harvasti.

Vanhensin sitä taas tunnin ja hieman yli. Ompelin sillä välin villistriolle T-paidan. Keli oli loskainen ja metsässä oli lunta n. sentin kerros, että pystyi naksutella.

Rasmus oli tällä kertaa innoissaan että pääsee jäljelle selvästi kun laittelin sille kamppeet päälle. Harjoiteltiin taas jana tyyppisesti jäljen etsimistä n. 5-10metrin päästä ja lähti oikein jäljelle heti. Naksuttelin harvasti alussa n. 5metrin välein. Jälki meni risukkoa joka oli hieman alamäessä ja epätasaista, ja taas mustikan varpuja. Rasmus seurasi jälkeä tosi hyvin ja kulmat sujui. Mietti kohdassa missä jälki kiersi ison kannon,  jossa korkeat juuret ja sen jälkeen n. 30cm korkea risun ylitys. Jälki meni ei kuljettua pientä polkua muutama metriä ja kulman, jonka jälkeen keppi joka löytyi hienosti. Rasmus jäljesti rauhallisesti ja tarkasti. Tuli taas kulma ja sen jälkeen Rasmus meni hieman jäljen sivussa mutta löysi helposti takaisin jäljelle.

 Jälki kääntyi kalliolle ja lähellä olevalla pihalla joku paukautti auton ovan kiinni mitä Rasmus vilkasi ja jatkoi. Pari metriä mentyä se hieman hidasti ja ihmetteli että "ylöskö?" Naksuttelin parissa kohtaa ylämäkeä ja meni tarkkaa työtä, jälki kaartui hieman kalliolla ja tuli kulma, joka meni hienosti.

 Keppi löytyi kulman jälkeen hienosti taas ja itsenäisesti. jälki meni polun yli ja Rasmus tutki mistä se jatkaa, tuli taas kulma toiseen suuntaan 90astettta joka meni hienosti, ja taas käännös toiseen suuntaan jälki meni suoraan jäniksen jäljen yli mitä Rasmus ei edes noteerannut ja meni hienosti jäljellä tarkasti. Kallion jälkeen se hieman nopeutti tahtia. Tuli kuljettu polku, missä Rasmus lähti sivuun en mennyt mukaan ja annoin etsiä mihin jatkuu. Kun tajusi meni hienosti risukossa pujottelut ja kannon ohitukset seuraavalle kepille. Kepin jälkeen tultua hieman harvaan risukkoon tarkasti eri suunnista mihin jatkuu n. 2metrin säteellä hienosti ja tajusi sitten mihin jälki meni. Mustikka varpu aukiota jälki meni sitten n. 20metriä ja ylitti polun, ohitti kiven mutkalla ja kääntyi. Tässä kohtaa Rasmus kääntyi jyrkemmin oikeaan suuntaan ja mietiskeli taas vähän aikaa mihin jälki menee.

Tajusi oikein ja jälki ylitti kohti suoraan eilisen jäljen ja n.1,5metrin päästä eilisen kepin, jonka Rasmus nosti kuin aikaisemmat! Ja keppi oli yli päivän vanha! siitä noin 6 metriä oli tämän päiväisen jäljen seuraava keppi joka nousi myös hienosti, sen jälkeen tuli taas 90asteen kulma, joka mentiin tarkasti. Tuli vielä polun ylitys, vika keppi , kiven ylitys ja kaarros jäljen loppuun.

Eli kaikki kepit löytyi nyt tosi hienosti, ja vielä päivän vanha keppi, tuli kallionousua, polun ylityksiä,jäniksen jälki. Ja ei ollut mitään ongelmaa ja Rasmus meni jälkeä innoissaan. Eilinen oli tähän verrattuna tosi surkea. (Rasmus oli niin rakastunut silloin Eenaan ja jäljelle mennessä kulki häntä alhaalla.)

Pituuden mittaan aina askelmittarilla, muuten menen sekaisin. Tehdessäni jäljen ja jäljestäessäni se oli n. 500-505m pitkä. Ja kerätessäni merkit 445metriä pitkä. Eli tuosta väliltä.

Vielä tarvitaan jäljestämiseen varmuutta hiukan ja nopeutta. Nyt kun koulu alkaa voin alkaa sitä esineruutua treenailla.