Tänään oltiin 1maissa treenaamassa Kilonpuiston koulun parkkiksella Emmi ja bc tyttöjen Saran & Stepin kanssa sekä Jannin ja bc Bobin kanssa.

Aloitettiin ryhmäliikkeillä eli paikalla makuuta: Ruuti alussa nousi taas pariin kertaan istumaan, komensin kaikista maahan ja pysymisestä palkkasin. Sitten olin piilossakin aina jotain sekuntteja ja kertaakaan ei noussut siellä olo aikana, kerran nousi myös kun Emmi toi Saran paikalla makuuseen siihen viereen. Siinä kun jätän sen nousee varmiten, mutta jos silloin ei nouse niin suurempi mahdollisuus että pysyy, treeniä ja treeniä vaan paljon että unohtaisi tuon. Ruuti kyllä tietää mitä liikkeessä pitää tehdä, ainakin mielestäni, en kyllä tiedä miksi se nousee aina istumaan ennen tässä ei ollut mitään ongelmaa. Rasmus on aina ollut niin helppo.

Hieman sekalaisesti treenailin noiden kanssa ja kuvailin myös välillä muita. Janni kuvasi myös meidän ruutua ja seurausta ja Emmi lopussa Ruutin noutoa. Kirjaan liikkeet mitä kumpikin harjoitteli, järjestystä en muista.

Ruuti, seuraus: Tehtiin aika paljon tarjoamis seurausta, kuljeskelin ympäriinsä ja jos eksyi pois niin heti naksaus kun löyti takaisin oikeaan kohtaan. Ruuti teki innoissaan työtä ja ehkä niin pahaa painamista ei ollut, ja naksuttelinkin vain oikeita kohtia jolloin ei paina. Yhdessä vaiheessa otettiin myös lelupalkalla(narupallo).

Ruuti, luoksetulo: Emmi avusti meitä, Ruuti meni aika rauhassa hidasta laukkaa tai ravia, mutta eipä se tässä vaiheessa niin haittaa, parempi hitaasti ja varmasti kuin lujaa ja sinne päin. Emmi piti siis Ruutista pannasta ja Emmillä oli narulelu, kutsuin nimellä tai tänne-käskyllä. Top alustan kohdalla ja kun pysähtyi naksaus ja vapautus taakse Emmin lelulle. Näitä muutamat toistot ja jätettiin hyvään pysähdykseen. Alustaksi pitäisi ehkä katsoa joku muu kun hiirimatto ainakin toi on niin liukas, kangas tai joku kangaspintainen hiirimatto olisi parempi. Koska siihen on vaikea tehdäkin hyvää kosketusta kun jalat liukuu siinä ja agility kosketusalustaa en halua näihin käyttää.

Ruuti, tunnari: käytiin piilottamassa tunnari kapulaa hankeen, ekalla kerralla jyrsi taas vähän, josta kielto. Sitten heitin niin, että pidin ettei Ruuti nähnyt hankeen ja keskityttiin vain oikeanlaiseen kapulan kohteluun, Ruutin mielestä tunnari kapula=keppi, saa purra, noutokapula on asia erikseen. Saatiin sitten seuraavilla kerroilla ihan hyviä kuljetuksia, tunnari kapulan se nappaa myös liian kauksi ei kulmahampaiden taakse niin sekin pitäisi korjata, täytyy kotona erikseen treenata. Lumipallojen alta Ruuti kun haistaa kapulan se tassulla vetää pois lumet ja tuo. Ehkä nyt kun käyttää nenää niin kohta kannattaisi ottaa muitakin ettei vain kapulan hajusta nappaa sitä minkä ekana löytää.. Tai ritilän kanssa että muut olisi sen alla ja se oma löytyisi ympäristöstä.. Tehdään näitä vielä muutamaan kertaan.

Ruuti, ohjattu: olin hakenut Rasmuksen kanssa merkkiä otettua sen jo lähemmäksi niin otettiin Ruutin kanssa ohjattua. Ensin pari kertaa vain yhdellä pallolla vasenta, ne sujui kaikki ilman ongelmaa, paikkakin oli aika oikea siellä kauempana viistosti takana. Ruuti on tuolla käsiohjauksella merkin taakse jo oppinut merkin, kun koitin merkki käskyllä ilman palloa siellä paikallaan niin meni kuin vanha tekijä merkin taakse. Kuitenkin ohjasin joka kerta sen kädellä sinne taakse ettei tarjoaisi sitä ruudussa, välillä se onkin tarjonnut jompaa kumpaa etumerkkiä. Kun tuossa ei ollut mitään haastetta niin otettiin niin että vein ensin vasemman ja sitten oikealle myös toinen narupallo. Ruuti olisi niin halunnut välillä hakea mielummin tuon oikean, mutta siitä kielto, takaisin merkille ja uudestaan näyttö vasempaan ja sitten yleensä menikin. Ei vain jäänyt yleensä silloin katsomaankaan mitä näytin ja sain olla tarkka että naksautin tai kehuin vasta kun pallo oli suussa jos ei ollut niin jätti liikkeen kesken.

Täytyy miettiä harjoiteltaisko seuraavaksi oikeaa yhdellä pallolla ja kun se sujuu vaikeutattaisiin tai toinen puoli kuntoon ja sitten toinen, mutta siinä pelkona olisi että on vaikeampi ottaa vastaan että toiseltakin puolelta voi joutua noutamaan jos toinen on niin paljon varmempi..

Ruuti, neliö: kosketusalustalla ja Ruutu oli noin 2x2m sekä siinä oli muovinauhat. Takaperinketjuttaen kisamatkalle asti ensin hiirimatto ihan näkyvänä. Palkkasin narupallolla ja vaihetelevasti leikittiin joko ruudussa tai sitten sai tulla hakemaan lelun. Kun sekin sujui ongelmitta niin hain isonlumi pallon ja littasin sen, käänsin alustan harmaalle puolelle joka ei liu, mutta toinen puoli taas on sitten niin liukas. Peitin sitä aika paljon lumella ja ympärille lunta. Huomasi että haastetta oli lisää, välillä ei ihan heti hahmottanut alustan paikkaa, mutta korjauksella sitten se yleensä löytyi. Ja aika hyvin kyllä juoksi sitä keskikohtaa päin, välillä sitten jos huusin pysähtyksen siihen oikeaan paikkaan niin ei pysähtynyt vasta reunempaan, mutta loppuun saatiin hieno häivytetyllä hiirimatolla ruutu.

Ruuti, nouto: En ole muistanut treenata noutoa taas ainakin viikkoon, täytyy kapula ottaa esille että ulkona muistaisi. Otettiin ensin palautusnoutona, Ruuti istumaan ja jätin kapulan ja kävelin kapulan taakse. Aluksi teki mitä aiemmin ei ole tehnyt, hyppäsi kuin estehypyn kapulan yli. :D Juoksi ihan kapulaa päin ja pomppasikin yli, kuvissa kaksi tämmöistä. Kyllä sitten toikin sitä ja otin ehkä kaksi palautusta eteen, toi hieman väljästi eli noin 5cm liian kauas ja käskin niistä korjaamaan. Ruutin väljä on Rasmuksen normaali melkein, Rasmuksen väljä on sitten 10-20cm. Sitten muut otin vauhti noutona, saisin malttaa antaa Ruutin juosta lähemmäksi ja vapauttaa kun on juossut pari metriä, mutta jostain syystä vapautin leluun juoksemaan noin metrin kannettua..

Sitten takaakierrolla noutoa. Aluksi loivemmassa kulmassa ja lopuksi kisanoutoa. Meni aika rauhassa tänään, purinalla viimeksi treenatessa meni paljon kovempaa, ehkä oli vähän väsynyt jo kun vikana otettiin tai sitten voi olla että keskittyi niin noutamaan oikein ja oli sen takia rauhallisempi. Vauhtia koitettiin saada sitten että heitän kapulan ja niin että kuumensin, kuumentamalla vain se oikea noutotapa unohtui jos otettiin kisanoutona, otti aina suoraan silloin, mutta kun otin loivassa kulmassa toi kyllä oikein. Alusta oli kyllä vähän liukas että olisko johtunut vähän siitä myös.

Rasmus, seuraus: vähän seurausta, aluksi innosta johtuen pientä poikitusta ja edistystä, pysähdyksillä ja käännöksillä paikka tuli paremmaksi ja kun purki intoaan. Sitten seuraus olikin nättiä ja treenattiin vasempaan käännöksiä neliöllä.

Rasmus, luoksetulo: yksi seisomisella ja yksi maahanmenolla, maahanmeno oli hieno! Alusta oli vähän liukas.

Rasmus, ohjattu: narupalloilla 2kpl. Ekalla kerralla ei nähnyt vasenta palloa ja yritti oikeaan, sitten seuraavalla suostui lähteä katsomaan ja olihan se siellä. Otettiin sitten vielä molemmat suunnat jotka sujuivat hyvin.

Rasmus, idari: seisomisia pari kpl ja istuminen. Meni kaikki hyvin.

Lopuksi Ruuti ja Step koittivat näyttelyjuoksua, huonolla menestyksellä. Ruuti ei tajunnut yhtään ilman näyttelyremmiä ja kaahotti kauheaa vauhtia. Sitten Ruuti ja Step pääsivät leikkimään.

KUVAT  (latautumassa 17:46)

Kameran linssi taisi olla aika likainen, koska kuviin tuli kuten eilenkin valkoisia palleroita, pitääkin putsata se.

Bobi & Sara

Estehyppy

Step

Ruuti hyppää

Step esittelee loikkiaan