Agility treenejä ennen otin Ruutin kanssa nami rasia palkalla tänään 5kpl liikkeitä. Yritin valita varmat, että päästäisiin kerralla läpi. Ruuti teki ihan innoissaan, seurauksessa vilkaisi välillä muualle mutta välillä tosi kivaa. Liikkeestä maahanmeno ihan hyvä, ehkä hieman hidas. Luoksetulo stopilla, sanoin jotenkin oudosti ja hiljaa ekan käskyn, itsekin huomasin, Ruuti hidasti muttei pysähtynyt kun ei ollut varma. Sanoin sitten uudestaan ja nyt tosi hieno stoppi. Vapautin siitä. Liikkeestä seisominen, joka hyvä. Sitten nouto. Erehdyin tekemään repulle päin ja Ruuti lähti nouda käskystä repulle. Jouduttiin ottaa pari kertaa kunnes teki oikein. Aluksi ei tajunnut missä kapula oli kun onnitui just katsomaan muualle. Sen kun sain niin kuten joka välissä kehut, kädet vaakatasossa ja peruutin että tulisi mun luo. Sitten vapautus ja juostiin palkalle joka oli erikoispalkka, pelkästään nakkeja.

Sitten laitoin Ruun kiinni, kontin oveen ja mentiin rataantutustumaan, muuten odottaa autossa siellä ei huuda kun ei näe.

Ruuti aloitti sitten kun olin lämmitellyt sen jo aiemmin ja se oli siinä lähellä sekä rimat oli valmiiksi medissä joilla päätettiin ottaa. Niillä menikin paremmin, ja kunnioitti niitäkin paremmin. Kouluttajakin kehui sitä, ja pysyi hyvin ylhäällä. Yhdessä kohtaa oli kaksi mutka putkea vierekkäin ja niiden vieressä suoraputki. Ruuti osasi tosi hienosti mennä ne ja irtoo niin kivasti putkiin. Rasmuksen kanssa ne on sellaista odottelua. Alkuun tein valssin mentiin kolme hyppyä valssi ja toiselle hypylle, heitto putkeen ja sitten hyppy ja kepit. Haki paristi ulkopuolen kulmaan, niin mun piti kääntää vartaloa menosuuntaan enemmän ja ei niin lähelle saattaa. Täytyy harjoitella erikseen hypyn kautta noita kulmia, kun kotona sujuu kyllä sisäpuolen avokulmat ilman hyppyä, mutta hypyn kanssa niin voisin antaa rauhassa mennä, enkä itse mennä sinne sörkkimään. Sitten piti päästä keppejen toiselle puolelle 90asteen kulmassa hyppy joka piti kiertää takaa. Suunnittelin tähän poispäin-käännöstä joka toimi ihan hyvin. Valsseja Ruuti ei kestä(keppejen loppuun, puolenvaihtoon), joita pitää myös treenata. Sitten siitä tehtiin silmukka hypyllä ja putkeen, ja toiseen suoraan putkeen. Kääntyi aika hyvin putkesta, ja joka A:n kontakti hyvä. Sitten alta kaksi linjassa olevaa hyppyä, valssi sinne väliin. Sitten hypyltä 90 asteen kulmassa kepeille, jotka haki hienosti. Poispäin-käännös keppejen lopussa hypylle, joka sujui hyvin, vaikka ollaan kerran näitä tehty. Sitten siitä puomille takaaleikkauksella. Puomin alastulolla kaari ja hienosti meni. Alkanut oppia noita kontakteja kyllä, erityisesti puomilla kehitystä. Se sellainen hyppely yli kaarenkin kanssa jäänyt ja koskee aika nätisti ilman kaartakin toisella kentällä tehdessä.

Koitettiin alkuun persjättö, joka toimi aika hyvin.

Väliaikana toisella kentällä:

Rasmuksen kanssa kerran puomi. Sitten kepeillä noita valsseja päätyyn. Ne sujui hyvin, aina oikein. Ja vaikeilla kulmilla sisään, nekin hyvin.

Ruutin kanssa oli toisella kentällä hyvät toisella puolen puomia kolmen hypyn hyppysuora ja putkeen, siitä pystyi jatkaa puomin toiselle puolelle 2 hyppyä vielä eteen menoa ja siitä puomin alla olevaan putkeen. Aluksi Ruutilla oli vaikea 3 hypyn hyppysuoralta putkeen, kun meinasi hypyt ajaa enemmän toiseen putken päähän, joka Rasmukselle ei tullut mieleenkään. Tälläisien treenausta myös. Täytyy kesällä tulla kentälle ja ottaa joku kauhea 1lk juoksurata kun niitä pitäis erityisesti treenata, nyt ei vain riitä aika olla Ruutin kanssa omassa ryhmässä. Mutta toisaalta ei noi tekniikka jutut ole koskaan pahaksi, mutta niillä radoilla ei ole paljoa eteenmeno suoria. Puomi koitettiin myös ja siitä putkeen. Hyvin koski. Patukka keppejen päädyssä palkkana opetin sitä valssia sinne päätyyn. Kun otin tarpeeksi etumatkaa ja tein rauhassa valssin. Ekalla tai kahdella kertaa epäonnistuin, lopetti kepit tai hyppäsi yhden välistä juuri siihen aikaan. Mutta sitten alkoi sujua. Koitettiin myös ensin loiva takaaleikkaus kepeillä ja sitten vähän enemmän. Näitäkin treenattava.

Rasmus oli vika maksi radalla, odotellessa temppuiltiin, muistin takaperin kahdeksikko tempun mitä tehtiin. Sitä kerettiin jankata sen verran että Rasmukselle tuli ihan kuuma. Taas sujui peruutus vasemalta puolelta paremmin ja avustin toista puolta pannasta ja namikädellä.

Ras,rata: Tein Rasmukselle heti ekana persjätöllä alun. Se toimi siinä mutta olin liian ajoissa putkilla ja meni hitaasti. Koitettiin sitten että olen niiden hyppyjen toiselle puolella ja vedän puolivalssilla ja juostaan yhdessä putkeen. Putken suulta ota ja näytän mukana toisen putken. Tämä oli parempi ja pysyttiin molemmat liikkeessä. Sitten hyppy, kepit ja oikea sisääntulo. Hieman tuli kiire valssille ja se on aika vaikea tuonne tehdä ettei olisi tiellä. Takaakiertoa ihan hyvä, ja itse ohjasin kun muistin väärän putken pään. A:n kontakti ihan hyvä ja tein valssin seuraavien hyppyjen väliin, tähän tehtiin seuraavalla kertaa persjättö. Sitten kepeille 90asteen kulmassa oikein ja tein takaaleikkauksen loppuun kuten Ruun kanssa. Tähän tehtiin sitten niin että lähetin sylkkärillä kepeille ja menin jo heti toiselle puolelle. Näin saatiin ehkä vähän nopeammaksi keppejen jälkeinen kohta. Musta tuntui tosi isolta kaarrokselta, muttei Karon mukaan ollut. Puomin kontaktit hyviä. Hyvä että nyt kahdella viime harkka kerralla loppunut puomille niin tulee vahvistettua sen kontaktia.

Lopussa tehtiin Ruutin kanssa vielä tokon estehyppyä kun se oli valmiina ulkona ja oikean korkuinenkin. Mutta mitä Ruuti tekee, joka kerta menee hypyn taakse maahan, ainahan se niin on tehtuy. Meinasin jo turhautua kun meni ehkä 20 kertaa maahan siellä. Vaikka tein käsiavulla silloin oikein mutta heti ilman niin maahan. Otettiin pelkkää istumista ilman estehyppyä. Meni maahan, naksuttelin niitä mistä istui. Sitten loppuun saatiin yksi hyvä. Kotona täytyy tehdä nami alustalla ja kotona noutotreeniä.

Ruutin treenattava:

Agility- Kepit:

- hypyn kanssa sisäänmenoja

- valssia päätyyn/puolen vaihto

- takaaleikkaukset kepeille

- puomi ja 90 asteen kulmakepeille=kova vauhti

 

Tokossa:

- nouto

- estehyppy

Jukkä Pätysen ottama kuva pääsiäiskisoita purinalta.