Tänään tehtiin Vermossa käydessä illalla kaksi ruutua hiekka-alueelle, siniset ja oranssit merkit. Alkoi vähän jo hämärtämään niin oli senkin verran vaikeusastetta.

Ruu, sin ruutu: ekalla kertaa lähti ihan sivuun ja meinasi sitten lähteä nuuskien etsimään alustaa. Kutsuin pois ja toistolla lähti suoraan juoksemaan. Tuo on joku uusi juttu kun aikaisemmin lähti aina tosi suoraan. Yksi onnistunut alustalle, sitten alusta pois ja ilman alustaa. Se myöskin hyvä. Leikittiin narulelulla.

Ras, sin ruutu: Merkin matka oli joku 2m ja siitä lähti hyvin, juoksi ruudun keskelle vähän käveli ja huomasi alustan. Sitten yksi ilman alustaa. Namilla palkkasin alustalle.

Ras, oranssi ruutu: Nyt kisamerkki matka, hyvin juoksi ja stoppasin sinne. Ei ollut ihan alustalla mutta ruudun keskellä. Palkkasin alustalle. Sitten yksi vauhti ruutu alustalla odottamassa namit. Rasmus pinkoi kauheaa vauhtia että kivet lenteli, tuollein sen pitäisi aina mennä. Ehkä pitäisi olla yllätyspalkkaa välillä alustalla siellä. Ettei koskaan tiedä että löytyiskö sieltä, kovaa se ei mene jos ei ole mitään syytä. Vähän sama juttu kuin agility targeteissä. Sama kuin ihmiselle jos joku sanoo että tuolla on seteleitä maassa juokset kovaa, kuin että jos juokset tonne ja saat ehkä setelin.

Ruu, oranssi ruutu: herra oli ensin sitä mieltä että ruutuja on olemassa vain 1kpl ja se on 100% vasemmalla missä oli 5min sittenkin. Sinne siis mentiin ensin ja hämmästeltiin ettei siellä enään ollutkaa. Piti sitten kuunnella virittelyjä ja totella miten sanotaan. Juoksikin sitten hyvin ruutun ja löysi alustan. Sitten yksi lelu palkalla ilman alustaa.

Ruu, kaukot: nami alusta takana. Eri yksittäisiä siirtoja. Joissain m-s-i liikkui vähän toinen jalka. Vähän vaikea nähdä välillä itse, pitäisi vaikka avustajan kanssa tehdä että voisi olla ihan varma. Nyt ei ollut mitään ongelmia m-i. m ja i seisomiset hyviä. Matka oli noin 7-8m ja joissain m-s-i otin noin 2m läheltä.

sivulle tuloissa oli myös vähän ongelmia, ei tule ekalla hyvin, pitäisi niitäkin ottaa ihan erillisenä. Ruutille ne on niin että voisko tehdä näin että päästäis nopeammin. Ja jos ei ekoilla käskyillä mene näytän käsimerkin. Aina se yrittää lintasata ja en jaksa aina kyllä vaatiakaan mutta eihän se silloin tulekaan ekalla. Pitäis ottaa vaan joku istu, millä se istuu siihen lähelle jos pitää odottaa ja sillä kohdalla ei ole väliä.

Ei osaa itse tottua ajatukseen että alkaa pimentyä, siksikin harjoitukset oli aika vaikeat ainakin sinisten erottaminen.