Tänään mentiin viideksi treenaamaan Puolarmaarin nurtseille Shantin kanssa. Aloitettiin ensin yhdellä nurtsikentällä ja loppu ajaksi siirryttiin toiselle kun se oltiin vuokrattu koulutukselle.

Dracu meni bh-paikalla makuuseen ja Rasmus sai aloitaa:

seuraus: vähän naksutellen ja lelu palkalla. Tehtiin uudella lelulla minkä olen itse tehnyt jossa karva, Rasmus tykkää siitä kovasti. Paikka oli suht hyvä otettiin eri nopeuksia ja sivuaskelia.

ruutu: merkille ihan hyvin, se oli nurtsissa aika piilossa. Ruutuun juoksussa komensin Ruutia niin Rasmus pysähtyi. Kutsuin takaisin ja nyt oikein. Vein aikaisemmin ruutuun vihreän alustan avuksi.

luoksetulo: takapalkalla molemmat seisominen ja istuminen.

ohjattu: tämä oli vaikea kun kapulat näkyi niin huonosti. Vasempaan lähettäessä Ras meni ensin katsomaan repun vieressä olevaa patukkaa. Muuten suht hyvin.

Ruuti

Näytin herkullisen maksapateen ja tehtiin liikkeitä lyhyenä. Harjoitellen palkattomuutta. Huomasi uudesta paikasta sen ettei tehnyt niin hyvin kuin kotikentillä ja että hieman sivulle tulossa hidasteli mutta meni kuitenkin hyvin. Hieman oli siis keskittymisvaikeuksia.

Koitin ensin kaukkareita ja niihin laskin 10s, ei kestänyt kuitenkaan useimmiten, meni maahan yleensä noin 7-8s. No onneksi kokeessa se väli 5s.

Luoksetulossa jäi suht nopeasti seisomaan mutta Shanti käskytti juuri istu niin Ruuti istahti sinne. :D

seuraus oli ihan hyvää suurimmaksi osaksi. Muuta en muista, otettiin myös jäämiset ja lopuksi nouto. Joka oli suht hyvä.

sitten vaihdettiin kenttää..

Ruuti paikalla makuuseen kun Dracu teki. Ei mitään ongelmia makasi rauhassa katseli kun Dracu teki mutta oli tosi rennosti. En pitänyt hirveän kauaa, ehkä 2-3min.

Rasmuksen kanssa idari: seisominen ja istuminen. Hyviä molemmat. Seurausta myös, Shanti otti joitain kuvia ja leikittiin.

Ruu: katsekontakti, Shanti teki kaikista vaikeinta häiriötreeniä kuin muut eläytyi hyvin rooliin. Aluksi katsoi ihan ihmeissään sitten alkoi kestää myös vähän häiriötä. Odotin taas että kestää kokohäiriön esim. jonkun liikkeen.

seuraus, käskytettynä: oli aika pitkä ja oli evl-seuraus. Aika hyvin Ruuti selvisi, tai ei olla sivuaskelia harjoiteltu mutta meni ne suht hyvin noin kylmiltäänkin. sekä hitaat kävelyt ja muut. :D Juoksussa himmasi vähän, saisi tulla paremmin, pitäisi ottaa ihan pelkästään juoksutreeniä ja sitä ei muutenkaan koskaan seuraus harkoissa treenaa! muista. lopussa kun ei jaksa niin keskittyä alkaa tuijottamaan viistosti eteen josta en pidä. Jos lähti huonosti pysähdyksestä otin uudestaan ja yhden käännöksen oikealle otin uudestaan ettei katsonut muualle.

Shanti ehdotti että tekisin niin että Ruutin kanssa jotain hauskaa ja heti jos herpaantuu ja katselee muualle, tosi ripeästi kiinni ja koiran vaihto. Rasmuksen kanssa jotain tosi kivaa että on siellä ihan innoissaan että pääsisi tekemään. Ja sitten taas Ruutin kanssa jne. Että jos ei huvita tehdä voin mä tehdä yhtä mieluisesti Rasmuksen kanssa. Ainakin ohjattu, merkin treenaus ja ruutu on Ruutilel sellaisia liikkeitä josta se alkaa haukkumaan. Täytyy tuota alkaa tehdä kotona myös, jos vaikka avustaja että se nappaa aina toisen koiran pannasta. Tehtiin nyt niin että Shanti piti, niin oli vaihto nopein. Ruutin kanssa otin luoksetulon lyhyen, vauhtiluoksetulona, lyhyttä seuraus pätkää, liik. maahanmenon. Lelun kanssa ja niin että kokoajan hauskaa. Ja Rasmuksen otin heti leikkimään jos katseli muualle tai herpaantui.

Lähdettiin sitten agikentälle kun Dracu ja Dantekin oli tehnyt, ajattelin ottaa muutamasti ainakin puomia Ruun kanssa.

puomi: treenattiin ensin käännöksiä niin että siirsin pikku hiljaa palloa vaikeampaan kulmaan. Näin meni suht hyvin kunnes 90 asteen kulmaan päästiin, jolloin ei aina mennut. Helpotin jos ei kolmeen toistoon onnistunut, otettiin vain alastuloa.

Shanti kertoi miten Silvia Trkman opettaa käännöksiä niin että keppi on pystyssä ja sen korkeutta pikku hiljaa lyhennetään. Tämän saan vaikka toteutetuksi kotona. Otin sitten pituuden kepit molempiin alastulon päihin 1kpl niin että kun kiersi ne niin tuli oikein ylös tai alas. Otin lisäksi kaksi hyppyä puomin suuntaisesti (ilman rimoja) niin juoksutin ympyrää puomi ja hypyt. Hyvin meni ylös näin, ei oikonut ja alasmyös. Käytin apuna alastulon käännöksessä kertoessa kakakakakaka...-käskyä kertomaan käännöksestä. Sitten kun oltiin otettu paristi ja molempiin suuntiin. Otin kepit pois ja meni kuitenkin aika hyvin, ylöstulossa ei oikonut ja aika hyvin alastulokin. Otettiin vain toiseen suuntaan.

keinu: kun kerran keinukin oli otettiin ensin niin että heitin lelun eteen ja käskin keinulle, jäin itse taakse ja pidin jalalla että oli päädyssä kunnes laskin. Heti kun pamahti juoksi lelulle. Ekalla kerralla hyppäsi pois, en tiedä mitä ajatteli.. Noin kahden kerran jälkeen otin niin että heitin pallon ja juoksin vierestä, hyvin meni ja pamahduksesta lähti.

Lähdettiin pois kun koulutukset oli alkamassa ja tarpeeksi oltiin jo otettu.

Kuvia tuli paljon tokoilusta ja poseeraus kuvia myös sitä ennen. Nyt on kokeet ohi, toivottavasti kaikki meni läpi, huomenna sen tietää. Huomenna alkaa kesäloma! Ihanaa. (la en mene kouluun tokokokeen takia). Huominen muutenkin on treenitaukoa, pikku lenkkiä vain.