Oli taas ihana keli ja niin lämminkin ulkona. Kävin 11maissa tekemässä Rasmukselle taas jäljen sinne vaikeampaan metsään tähän lähelle. Eri kohtaan joka oli aika tasaista. Muutamia kuusia jossain, paljon mustikan varpuja ja ohuita puita. Pari polun ylitystä ja  kulmia monta n.6.

Vanhensin sitä taas tunnin ja siinä välissä tulivat myös Hanna ja Eena tolleri harjoittelemaan agilitya meidän pihalle.
Aluksi Rasmus ja Eena sai leikkiä pihalla. Sitten harjoiteltiin nännikumin kanssa kahdella hypyllä takaaleikkausta lelun ollessa esteen takana. Se sujui ihan hyvin vai ohjaajaa sai siinä kouluttaa. Sen jälkeen otettiin vielä keppejä. Aluksi Hannan omalla tavalla ja käden kanssa että sai vauhtia. Ne sujuivat ihan hyvin ja tosi nopeasti Eena meni nännikumin kanssa peruttaen. Jätettiin siihen hyviin keppeihin ja jälki silloin olikin jo tunnin vanha ja lähdettiin metsään.

Koitin Rasmuksen kanssa jäljelle menoa jana tyyppisesti muttei se sitä tajunnut oikein. Täytyy harjoitella sitä erikseen ja helppo jos tulisi pieni kerros lunta. Rasmus meni oikein n. 20m sitten jälki kääntyi meni hieman harhaan tuli takaisin ja lähti oikein. Tuli polun ylitys joka sujui hyvin. Jälki meni tiheään risukkoon missä paljon aluskasvillisuutta. Seurasi jälkeä ihan hyvin ja löysi kepin itsenäisesti. Oli aika rauhallinen jäljellä. Kepin jälkeen tuli kulma mikä meni hienosti hiema mutkittelua ja tuli taas kulma. Siinä hieman eksyi ja etsi jälkeä löysi sen ja jatkoi. Tuli polku ja sen jälkeen heti keppi löysi kepin itse. seuraava kulma etsi jälkeä pari metriä kepin jälkeen. Kulman jälkeen oli hieman ruohoa ja sammalta. Kun löysi jäljen jälki mutkitteli kalliolle mitä peitti sammal. Ennen kuin tuli mutkitteluun Rasmus pysähtyi ihmettelemään mihin se jatkuisi seisoi siinä kallio kohdan reunalla mutta lähti sitten vähän ajan päästä jatkamaan ja meni hyvin kalliota seuraavalle kepille, jonka löysi hyvin.
Jälki mutkitteli hieman sammaleisella ja meni metsään kulman sinne löysi ihan hyvin. Tuli kulma ja muutaman metrin päässä keppi, joka löytyi hyvin. Siitä jälki jatkoi muutama metriä suoraan ja kulman. Tässä Rasmus taas meni hieman sivun jäljeltä mutta tajusi jatkaa  sitten oikein. Tuli isosammaleinen kivi johon Rasmus nosti jalkaa toruin ja  komensin jatkamaan. Jatkoi hyvin jäljellä tuli taas kulma toiseen suuntaan pieni polku ylitys ja kohta taas keppi, joka löytyi hyvin. Taas oli aluskasvillista rrisukkoa koko loppu jälki ja se sujui hyvin n. 50metrin päähän kun jälki ylitti matalan kuusen oksan. Sitä Rasmus mietti kauan että mihin katoaa, kunnes keksi että jälki menee oksan yli keskeltä ei kierrä sitä. Tuli loiva kulma ja sen jälkeen 90-asteen kulma(kulmilla tarkoitan yleensä 90astetta), jossa eksyi vähän ja löysi takaisin jonka jälkeen oli vika keppi joka löytyi myös hyvin. lopun meni hyvin ja sai namikupista puolet nameista.

Ehkä Rasmus oli eenan ( se on siihen niin rakastunut) jäljiltä hieman masentunut. Kun oli niin rauhallinen, mutta ainakin nyt kaikki kepit se löysi itse pitkästä aikaan. Kun lähdimme meiltä ja Eena pois se tuli häntä alhaalla ja metsään asti häntä alhaalla masentuneena. Joka Rasmukselle harvinaista kun kulkee aina häntä kippuralla.

Menin hakemaan kanssin ja komensin Rasmuksen mukaan. Mentiin keräämään merkit ja käskin sen mukaan. Tehtiin se leikkisänä vapaana jäljestämisenä ja iloisesti etsi jälkeä. Ja nosteli kaikki kepit uudestaan. Palkkasin niistä ja jäi Rasmuksellekin tuosta hyvä mieli sitten.

Jos huomenna tekisi uuden jäljen vielä kun voi. Ja yritän katsoa ettei pituus ylitä sitä 500m. Ja jos alan pitämään namikuppia päässä palkkana ja sen jälkeen saa hakea lelua niin jos se innostus sille taas tulisi. Toisessa metsässä se tykkää enemmän jäljestellä. Nyt kepit olivat kuivat viime jälkeen verrattuna. Esine etsintää voisi koittaa viikolla alkaa harjoitella. Jos vaikka kesällä tai syksyllä pääsisi siihen kokeeseen. Vaikka kesällä. Kun kohta alkaa varmaan taas tottis ja jälkiharkat myös. Mutta sitä esine ruutua ei olla koitettu kuin kahdesti, paitsi on Rasmus dameja etsinyt. Mutta siitä Rasmus myös tykkää varmaan.