Tänään oli vielä vapaapäivä koeviikon takia, ihanaa. Käyn vain päivällä Helsingissä museossa joka on kuviksen korvaava tehtävä kokeelle ja huomenna vapaa. :) Pikku koeloma.

Lähdettiin joskus puol 10 maissa ja tultiin puol 12 takaisin. Kierrettiin metsässä, sama lenkki golf kentältä ja koulun viereistä metsää pitkin koululle. Koululla oli juuri välkkä niin tein Ruutille tunnari harjoituksen metsässä polulla. Tehtiin näitä pari kpl ja aina kun haistoi kaivoi kapulan esille. Pari noutoharjoittelua vain kapulalla että heitin sen tai laitoin eteen. Hampaan jäljet tuli taas ekasta etsimisestä, sitten oli lähellä että jyrsisi, mutta lopussa ihan nätisti.

Koulun pihalle kun menin laitoin ensin molemmat paikalla makuuseen ja itse menin tekemään ruudun. Molemmat makasi nätisti eikä Ruuti noussut, ei häiriötäkään ollut. Kävin pari kertaa sivussa piilossa ja yksi poika tuli pyörällä, pysyi nätisti. Kerran nousi lopussa istumaan kun huomioliivinen metrin pituinen kakaralauma tuli kauemmaksi luistelu kentälle, sitä piti nousta katsomaan, käskin takaisin ja lopun aikaa oli hyvin.

Ruuti, neliö: Ruudussa on ollut käytössä siniset merkit nyt pariin kertaan. Tänään etsin paremmat kosketusalustat, hiirimaton sijasta keksin ottaa haljasnahka palan, punaisen. Kerrattiin metsässä sen kosketusta. Kun keskin neliöön, alusta oli viety jo valmiiksi, Ruuti meni vähän huonosti, kun huomasi alustan koski ja nappasi suuhun. :D Toisto ja olin vähän lähempänä ja naksutin koskemisesta. Edettiin kisamatkalle näkyvällä alustalla ja sitten hain lunta ja peitin sitä. Sujui nytkin ja välillä jos ei hokannut missä on niin pysähtyskäskyllä pysähtyi oikein oli aina kuitenkin menossa kosketusalustaa kohden eli keskelle. Otettiin vielä toisesta suuntaa aika peitettynä alusta, läheltä tarkasti katsoen erotti missä on. Ruuti ei tajunnut missä on mutta tarjosi kuitenkin keskelle neliötä, halusin kuitenkin puol metriä kauemmaksi niin silloin lähti sivusta etsimään ja tarjosi merkkiä. Kun käskin sivulle ja uudestaan niin tajusi sitten alustan paikan ja meni loputkin hyvin. Alusta oli hyvä, pysyi paikallaan hyvin ja lumetkin pysyi hyvin sen päällä ja aika ohut 2mm.

Rasmus, ruutu: Rasmuksen kanssa merkin kautta kisaruutu. Meni eka vähän ruudun sisässä sivuun ei keskelle ja ei totellut ihan haluamaan kohtaan pysähtyskäskyä. Käsimerkillä ja korjaus käskyllä korjasi keskelle. Yksi vauhti ruutu pallolle, meni kovaa. Sitten läheltä noin 10-15m ruudun paikan hakua naksutellen. Aluksi Rasmus ei tajunnut voi malliin niin käskin merkin tapaisesti seisomaan ja sivusta lähetin ruutuun. Naksutellen hoksasi oikean paikan.

Ruuti, luoksetulo: kosketusalustan treeniä. Aluksi vähän lyhyemmällä matkalla ja olin kosketusalustan edessä noin 2m päässä. Teki ihan hyvin ja tuli reippaasti, top käskystä jäi alustalle ja kun huitaisin kädellä ja vapaa juoksi takana olevalle pallolle. Keskivälissä harjoitusta alkoi vähän hidastaa alustalle menossa, että saa helposti käännyttyä takaisin. Otin väliin yhden läpijuoksun, missä tarjosi kuitenkin koskemisen mutta mulla olikin pallo ja sai palkan edestä. Lenkin lopussa mietin että jos hidastaa, vaadin koskemisen mutta tulee hakemaan palkan edestä. Tuossa läpijuoksussa ajattelin että juoksisi läpi, mutta ideana että alustalla se itse tarjoaa koskemista ja yhdistän siihen vain pysäytyskäskyä. Seuraavissa parissa ei niin hienosti koskenut ja yhdessä juoksi ainakin metrin alustan vierestä, kun sanoin top alustan kohdalle pysähtyi tosi nopeasti, vaikkei alusta siinä ollutkaan ja vapautin taakse. Alkaa siis toimia vaikka näin vähän ollaan tehty. Jätettiin hyvään alustalle koskemiseen.

Rasmus, ohjattu: muistin tänään etsiä noutokapulan niin ohjatun änkesin yhteen kohtaan kentällä. Merkin matka oli joku 3m ja merkiltä kapulalle se kisamatka. Kapuloina oli noutokapula ja narupallo. Eka ohjattu merkki+noutokapula oikealta, hyvin meni. Sitten vasen, jossa oli myös suoraan vasemmalla ruutu, vaikea siis. Rasmus lähti juoksemaan ruutuun. Kutsuin sivulle, vihjesanaksi sanoin hae, jota olen välillä tuollaisissa käyttänyt ja merkki+narupallon haku. Nyt sujui oikein. Tehtiin vielä molemmat ja jätettiin siihen. En jaksanut muilla kerroilla viedä kapulaa/palloa vaan heitin niin silloin meinasi varastaa suoraan.

Ruuti, nouto: lyhyellä matkalla takaakierrolla kapulan noutoa, etäisyys noin 2-3m. Nouto takaakierrolla ja eteentuonti. Palkka narupallo. Sitten pidensin matkan noin 10m ja sillä matkalla otettiin, teki hyvin kisanoutona ja kerran kaikista kerroista haki väärin. Kesken harjoittelua yhden mummon walesinspanieli Rasmus, joka on aina vapaana ja tulee jos näkee koiran melkein 100m päähänkin. Lähti lähimetsästä meidän luokse, en halunnut että se tulee niin otin Ruutia ja pannasta menin Rasmuksen luo myös. Tuli tuojottamaan meitä kauempaa ja Ruuti alkoi murista sille, taisi vaistota etten halunnut että se tulee. Onneksi se lähti pois kun Ruuti murisi ja haukkui sille. Sen jälkeen Ruutin oli vähän vaikeampi keskittyä ja kokoajan mietti että missä se koira on. Otettiin vielä hyvä nouto ja halusin että tuo takaisin kovaa, kannustin takasin päin tuodessa ja siitä vauhdista palkkasin vasta kun melkein oli luona. Välillä otin jalkojen välistä vauhti palkkana myös.

___________

Iltapäivälenkki oltiin auringon laskun aikaan metsässä. Kuvia otin,mutta tällä kertaa vähän vähemmän. :D

Pihalla paikalla makuu: Rasmus istui ja Ruuti maahan. Meni heti ekalla käskyllä, paitsi että veti tassun alle mutta oli ryhdikkäästi. Piilossa olin ehkä puol minsaa, pysyi nätisti palkkasin ja mentiin sisälle, ilman häiriötä siis sujuvat.

KUVAT

----

Ruuti täyttää tänään 11kk, otan myöhemmin kuvan ja mitat.

korkeus: 50cm (mittasin kahteen kertaan eri kohdissa) ,

paino: 16,1kg (yläkerran vaa'alla joka voi olla puoli kiloa vähemmän)

Ruuti & Ronja

Pystykorvaist tollerit