Tehtiin tänään jälki, kun lunta satoi taas tarpeeksi sen tekoon. Tehtiin se lähimetsään siinä oli 2x 90asteen kulma, yksi teräväkulma,4polun ylitystä(2 häiriö jälkiä) mutkitteleva, kuusimetsää ja aluskasvillisuutta, kuusen neulasten peittämä n.1,5m korkea jyrkkä kallio alas. Ja pituus oli 390metriä ja vanhensin jälkeä 1h. Lunta oli joissan koihdin n. 1cm paksuudella eikä edes puolta jäljestä.

Käytiin siinä lenkki ennen sitä ja hain Ronjan myös lenkille. Tein Ronjallekin lumessa n. 7askeen jälki pätkiä n.6kpl, joita naksuttelin kun se nuuski askelta ja laitoin namin jalanjäljelle. tein niitä n. 4-5 nurtsikentällä. Ronja ei ihan heti tajunnut eikä naksuttelulla niin hyvin kuin Rasmus. Tein sitten vielä yhdessä kohtaa lenkillä hiekkakentälle 2kpl jälkiä saman pituisia pätkiä. Se oli selvästi miettinyt asiaa siinä kävellessä ja meni jo selvästi paremmin ja tarjosi askelia. Sai Ronjakin nenätyöskennellä. Loppu matkan se sitten seurasi minua siinä kävellessään jos olisi namia herunnut, muttei.

Kun tulin lenkiltä hain meidän pihalta jälkikassin ja katsoin jäljen olleen kohta tunnin. Mentiin metsään ja annoin Rasmukselle vettä ja laitoin sitten jälkikamppeet sille päälle. Rasmus lähti ihan hyvin annoin itse etsiä jäljen ja naksutin parit jalan jäljet.

Sitten se sai itse etsiä alussa oli kaatuneita ohuita puita(ei oksia) se oli hankala kohta ei meinannut tajuta jäljen menevän siitä. Eka keppi kun tuli Rasmus huiteli sen ohi otin se takaisin ja löysi sitten sen. Palkkasin sen ja jatkettiin alamäkeen.

 Kulman tajusi alhaalla ihan hyvin ja toinen keppi löytyi jo hienosti Rasmus loput kepit jo ennen kuin mä niitä huomasin. jonkun matkan päästä oli taas aika 90 asteenkulma, joka meni hyvin, Melkein sen jälkeen polku nissä kävely jälkiä lumessa Rasmus katsoi ne jäljet molempiin suuntiin ei tajunnut jäljen jatkuvan suoraan. Lopulta se löysi jäljen ja lähti sitä menemään seuraava keppi löytyi myös hienosti ja siitä välillä tiheässä metsässä mutkittelut. Rasmus jäljesti reippaasti. Kun terävä kulma tuli (jyrkempi kuin 90astetta) katsasti sen molempiin suuntiin mihin se jatkuu ja tajusi oikein. Tuossa sitä ennen ja jälkeen meni lumen alla polku mikä ei aiheuttanut mitään ongelmaa. ylityksen jälkeen tuli taas jyrkkäkulma vasemalle Rasmus meni eka sen ohi ja sitten tajusi mihin se jatkuu. Vähän sen jälkeen tuli polun ylitys, jossa oltiin kävelty siitä ei nyt sitten ollut enään mitään häiriötä ja Rasmus tajusi heti sen menevän yli ja tajusi sen jälkeen jyrkän kulman. Keppi oli siellä myös ja Rasmus ei mennyt sen kohdalta ihan jäljellä n. 30cm kepin vierestä, siinä oli ohut puukin välissä, mutta tajusi kepin kuitenkin hienosti ja toi sen. Kun Rasmus löytää kepin se ottaa se ja tuo sen mulle ja istuu eteen. Ei mitenkään toko eteen tulon mukaisesti.

Sen jälkeen polkumutkitteli harvassa kuusikossa, jossa oli isoja puita ja maa oli kuusenneulasien peittämä ei mitään varpuja. Rasmus pysyi ihan hyvin jäljellä ja meni pää alhaalla! Seuraavaksi oli pieni ylämäki kalliolle, jota peittivät myös neulaset ja parin metrin jyrkkälasku alas. Rasmus tarkisti ensin molempiin suuntiin mihin jälki jatkuisi ja sitten huomasi mihin se jatkui sen jälkeen suoraan oli myös aika jyrkkä käännös, jonka meni ihan hyvin. Sitten jälki loppuikin.

kommentit:
 Rasmus työskenteli reippaasti, paljon paremmin kuin viime 1h jäljellä vaikka taukoa siitä oli, meni pää alhaalla ei kun ehkä 2 kertaa otti vain ilmavainun mutta vain n. 1s ajaksi. Parissa kohtaa eksyi mutta löysi kuitenkin aina itsenäisesti jäljelle. 1 kepin jälkeen kaikki kepit löytyi tosi hienosti. Intoa oli vielä lopussakin eikä jälki ollut missään nimessä Rasmukselle pitkä. Tehdessäni jälkeä en laskenut pituutta.

Eli seuraavalle jäljelle: kulmia, teräviä myös, polun ylitystä, kalliota ja hieman pituutta lisää vaikka siihen 450metriin, ja 5keppiä jäljelle.