Tänään tuli päivällä Cia ja Remu meille ja otettiin pihassa agility treeniä. Keksin ensin radan meille ja laitettiin se sitten. Aamu päivän sain tehdä puutöitä kun korjasin kaksi hyppyä ja tein niille lisäksi siivekkeet ja renkaan joka oli ihan hajonnut. Lisäksi säädettiin äitin kanssa a- matalaksi ehkä itseä kyljen korkuiseksi.

Aamupäivällä kun A saatiin valmiiksi. Ruuti sai koittaa sitä myös nyt loivana ekaa kertaa. Aluksi nostin kontaktin yläreinaan ja harjoiteltiin kaaren ali juoksua. aluksi palkkasin kädestä sitten otin nami kupin mukaan. Edettiin A:n päälle ja koitettiin sitten kokonaisena sekin sujui tosi hyvin. Hyödytti selvästi että puomilla osaa juosta kaaren ali niin hyvin. Sitten menin hakemaan alakerrasta parvekkeen kaiteen kukkalaatikon joka ei enään ollut käytössä. Sen ideana on opettaa koira hyppäämään sen yli ja jyrkemmällä A:lla ja kovalla vaihdilla koira koskee jo melkein kontaktiin. siitä kun se ottaa vielä yhden askeleen vauhtia tassut pitäisi jo olla kontaktilla. Kuvia otin niin niistä tajuaa paremmin. :D Ruutilla keksi vähän aikaa tajuta tekniikka kuinka se juoksee laatikolla A:n. aluksi meinasi ravilla mennä vain yli mutta laukalla joutuu hypätä.

harkka11108.jpg


Tehtiin tuollainen rata jota otettiin sitten osissa. Joitan esteitä yksittäin kuten A ja kepit. Alkuhypyt ja siitä putkeen on meidän viime agi kisoista purinalta(12.10).

Remu taisi aloittaa se teki ekaa kertaa noin paljoa hyppyjä ja aluksi oli niiden hahmotus vaikeiksia. Loppua kohden ne ja muu alkoi sujumaan. Remu otti alut kolme hyppyä ja treenattiin niitä.

Sitten tuli Rasmus joka oli ihan innoissaan ja meni kovaa. Eka kaksi kertaa hyppykuvio otettiin sen kanssa rimat maassa (kun ne pennuilta oli niin) ja sitten nostin ne kun Cia ohjasi että hidastaa vähän. Rasmus meni hyvin. Itse sai olla vain nopea että sai 4-5 esteillä kaarroksen tiukkana ja niin ettei mennyt putkeen. Myös 2-3 hypyt että kiertää takaata niin ei voinut etumatkaa ottaa. Tehtiin niin että 3hypyllä valssi. Sitten hyppy 4 ohjaten vasemmalta puolelta valssi ja hyppy vasemmalta puolelta ottaen ja putkeen. Ei niin että kieputtaisi hyppyjen välistä.
Cia selviytyi myös tosi hyvin ohjauksesta ensi kertalaikseksi verrattuna moniin muihin.

Ruuti tuli sitten. Ruuti oli myös ihan innoissaan palkkasin narupallolla jossa päädyssä tennispallo ja muuten pehmeää nauhaa punottuna ja päässä käsilenkki. 2-3 hypyt oli haasteelliset myös ja sai varmistella aluksi ettö suorittaa koska niin suuri houkutus on tulla välistä. Taidettiin ottaa vain tätä tällä kertaa. Välissä otetti Remu loppuhyppyjä (4-5) ja koitettiin erikseen mahtuuko lasten ryömimisputkeen. Mahutui kyllä ja suht nopeasti meni siellä. Vaikka oli noin 30cm putkea korkeampi. :D

Rasmus koitti A:lla juoksu kontakteja. ekalla kerralla oli vähän ihmeissään tehtiin takaperin ketjuttamalla ensin kontaktin yläreinasta kaaren ali ja nami kupille kun tämän oppi otetiin koko A ja muutamaan kertaan. Rasmuksella oli hauskaa ja tajusi hyvin miten pitää mennä. Jospa se tästä oppisi samalla vähän paremmat ja nopeammat kontaktit.

Ruuti otti sitten hyppyosan putkeen asti loppuun. Ruutille ei niin hyvin käynyt sama ohjaus tapa hypyillä 4-5 koska mun oli hankala keretä näyttämään käännöstä siinä nopeudessa mitä Ruuti meni. Koitettiin sitten hyppyjen välistä pyöräyttämällä joka toimi paljon paremmin. Eli 5 esteen mentyä 4 ja 5 esteen välistä putkeen. Siinä saatiin tiukemmat kaarrokset. koitettiin myös uudestaan toista tapaa ja kun otin haltuun tarpeeksi aikasin sekin sujui sitten. Koko hyppy osa harjoitus oli tosi hyvää harjoitusta Ruutille kun siinä piti olla hallussa ja tälläistä ei oltu aiemmin tehty.

Koitettiin myös pituus kolmella palikalla ja palat kyljellään eli matalampana. Tajusi hyvin oikean tavan. Sitten siitä eteen tulo hypylle ja siitä rengas. Eka kaksi kertaa oli sivusta otettuna rengas meni välistä. Kun ohjasin paremmin sujui ja sitten alkoi osata mennä sivusta. koitettiin myös toisesta sivusta ja sekin sujui sitten ekan välistä ja loput sujui.

Jossain välissä Ruuti otti myös A:ta. Alkoi ihan hyvin jo sujua.
Lopussa Ruutilla näytin aluksi miten opetetaan kepit peruutus tavalla. Sitten Cia koitti Remun kanssa ja sen jälkeen vielä Ruutin kanssa. Ruuti oli silloin tosi innoissaan ja meni tosi lujaa kepit! Ihan eritavalla näkee kun katsoo. Ruuti meinasi kahdella vikalla välillä tehdä usein virheen. Otin sitten vikaksi sen kanssa ja meni niin lujaa kun pääsee ja sain kahdesti menemään vikan oikein kun hieman odotti sitä. Ruutilla oli aina niin hauskaa ettei se suostunut tulla remmiin kuin vain vihaisesti komentamalla tai hakemalla.

Koirat siis vuorotteli kokoajan Remu, Ras, Ruu. Lisäksi pennut leikki vähän lopuksi.

KUVAT hieman hämäriä kun alkoi jo hämärtää

DSC_0006.jpg
Tässä näkee hieman siivekkeiden mallia. Jota tein kaksi paria vanhoista rikkinäisistä muokaten.

DSC_0021.jpg
2 este takana ja 3 este.

DSC_0013.jpg
4-5 hypyt ja putkeen.

DSC_0035.jpg
A:n laatikko menetelmä.

DSC_0037.jpg

DSC_0047.jpg
A:n alla on myös A:n kosketus alusta sitten kun päästään siihen asti että sitä opetetaan. Tämä kaarella opetus oli siis niitä juoksukontakteja täysiä ja alustalla saadaan tiukat käännökset.

DSC_0051.jpg

DSC_0052.jpg