Tänään lähdettiin ennen yhdeksään ajamaan Purina-areenalle. Paikanpäällä ostettiin kisakirja ja täytettiin se, sitten käytiin lenkki ja odoteltiin.

Sisällä kertasin paikalla makuuta, jossa nousi pariin kertaan istumaan. Sitkeästi vain jankkasin ja treenattiin myös sivulta maahanmenoa ja siellä pysymistä. Pitää varmaan naksu muistaa ottaa näihin mukaan.

Oltiin numerolla kaksi ja Alon 1ryhmä(3:sta) aloitti ja se jaettiin kahteen osaan. Me oltiin ekassa ryhmäliike ryhmässä. Nro yksi meitä ennen oli AST:set Soili ja bc Rilla ja meidän jälkeen oli ihan mittelspitzin näköinen seropi.

luoksepäästävyys 9: Ruuti nousi ja hyppäsi käsivarrelle.

Tuomari sanoi siitä, että eri olisi jos olisi sakemanni. Onneksi näitä ei enään tarvita :D

paikalla makuu 10: tätä jännitin kaikista eniten! Olin varma ettei pysy, mutta se pysyi. Tuijotin sivuun etten vain yhtään olisi uhkaava ja Ruuti pysyi nätisti. Meni Soilen käskyllä maahan, oma käsky myöhästyi ja jättäessä painotin paikka-sanaa. maatessa vilkuili välillä vähän katsomoon, ainakin jos ovesta tuli sisään, välillä piti myös päätä maassa, pienesti levoton.

kytkettynä seuraaminen 5: Hyvät pisteet oli edes siitä, alun lähti hyvin ja istuikin ekan perusasennon, seuraus kääntyi L:n muotoon ja siinä Ruuti katseli vain yleisöä. Sunnuntai kävelyllä käppäili remmissä, juoksu oli myös juoksua remmissä ja pysähdys viivästyksellä. Täyskäännökset mun piti jyrätä tai kiertää se. Surkeata koko seuraus 5 arvoinen kyllä, onneksi ei tullut 0:llaa.

vapaana seuraus 7½: Lähti hyvin ja seurasikin paremmin. Perusasennot oli hitaita ja välillä kesti se istuminen. juoksu yleisöön päin taisi haahuilla ja täyskäännös huono kun katseli yleisöön. Aika hyvät pisteet niin huonosta.. Edes huonosti menneissä harkoissa ei ole ollut tuollaista seurausta, paitsi ehkä ne yhdet bc-treenit.

Maahanmeno liikkeestä 8½: Seuraus oli hyvä alussa, maahanmenossa itse tein vahingossa avun. oma vika! Kaikki muu mallikasta, sivulle nousi hyvin, harmittaa oma virhe. Katsoin alas ja olkapää laski myös, nytkähdys.

Luoksetulo 8: Rauhallista laukkaa, eteensuoraan ja oikean tiivis. Mutta sitten tollo ei osaa tulla sivulle. Lähtee tulemaan jää väärin päin katsoo yleisöä ja sitten toisella käskyllä tulee. Seuraus, luoksetulo, maahanmeno oli yleisöä päin ja häiritsi paljon. Kisatreeni siis tarpeen.

liikkeestä seisominen 10: Seuraus hyvää ja seisomaan tosi napakka, hyvin sivulle. Tämä oli hieno! Nyt kävelin kuin keppi selässä ei yhtään apuja. (unohdin seisomisen välistä kirjoittaa tänne)

Estehyppy 9½: Ruuti hyppäsi heti ekalla käskyllä, jäi seisomaan hyvin esteen taakse. Seisoi ja luuli että kierrän takaa niin kiersi päätä, olen opettanut takana kiertämistä että pysyy. Mutta päänkäännössä takaisin liikkui etutassut. Hyvin meni perusasentoon. Liikkumisesta vähennys.

Kokonaisvaikutus 7.


Tulos 166p, ALO1, oikeus Avo

Alussa oli kauheaa haahuilua, ei halunnut tehdä. Hajut kiinnosti ja yleisö tosi paljon. Liikkeestä maahanmenosta eteenpäin alkoi jo tehdä vähän töitä. Sitten teki ihan mallikkaasti mutta keskittymiskyvyn ja motivaatio puutteen huomasi noista tyhmistä virheistä. Jälkeen juostiin kassille, söi aamuruuan sitten juustot namipussista. Sitten mentiin lenkille ja leikki Robi seropin kanssa. Ruuti oli kokeen nuorin koira ainoa heinäkuun 07 jälkeen syntynyt.

Rilla bc ja Rommi aussi tekivät myös 1tulokset.

Nyt treenaillaan avoon ja seuraa kokeisiin lähetään hakemaan TK2. Alossa ei enään kisata.

 

Kisojen lopussa treeniä ulkokentällä:

Testattiin avo taitojamme.

kaukkarit: sujui sen 5m matkalta hyvin ja palkkasin usein ekasta. Maahanmeno purinalla sisällä sujui paremmin pelkällä suullisella. Istumaan nousee hyvin käsimerkillä. Ulkona teki vaihdoksia mallikkaasti ei liikkunut yhtään eteen. Täytyy nyt alkaa treenaamaan näitä ja ihan läheltä voi/evl kaukoja.

luoksetulo: Otettiin ekaa kertaa tähän seisomista, käsimerkillä. Ei nyt niin nopea kuin halusin, treenattiin vikana sitten näitä muurinpalikan kierrolla. Joko pysähdystä ja välillä palkka eteen ilman pysähdystä. Ei ennakoinut pahasti ja ehkä lumessa ei saa niin hienoja stoppeja. Pari kertaa myös takapalkalle. Aika hyvin stopit sujui kokeessa ehkä 8..

nouto: Aluksi lähempää ja kerrattiin "nouda" käskyä ja takaakiertoa kapulalle. Otettiin kisapituista noutoa ja kisapaikasta eli sivulta. Nouda käskyllä ja suurinosassa haki hienosti takaakierrolla! Paljon edistystä siis, saadaan näillä näkymin avon kisa nouto takaakierrolla aika hyvin kuntoon. Ehkä kolmesti noin 10 noudosta haki väärin, siitä kielto uusi yritys ja aina se seuraava sujui. Otin näistä vauhtinouto palautuksia narupalloon. Otosta naksusana Yes, kii ja narupalloon kiinni. Ei meidän tarviikaan tuota kiitä erikseen treenata, kun ryntäsi heti narupalloon kiinni vauhdilla ja tiputti kapulan. Palautusnoutona eli koira odottaa kapulan takana otettiin onnistunut eteentulo. Osaa hyvin kyllä tuoda eteen ja pitää, lelulla se ei kyllä niin helposti onnistu.

Jäämisistä otettiin ensin liikkeestä maahanmeno. Jäi hyvin ja nopeasti. Kävelin kolme metriä taakse ja vapautus leluun. Hyvin keski takana kävelyn. Seisominen ei sitten meinannut millään sujua kun ympyrällä mun ympäri juoksutin, ennakoi maahanmenoa ja käskystä oli jo maassa. Saatiin sitten toistojen jälkeen se seisominen, tästä unohdin koittaa takana kierron, mutta jos ympyrä takaata kiertäen sujuu kyllä se suora kävelykin.

Ruutilla oli hauskaa ja ei mitään keskittymis vaikeuksia. Me tarvitaan nyt möllitoko treeniä. Jos joku epävirallinen olis tai sitten myös ihan treeneissä tai kotona vain palkattomuutta. Ja paikallamakuuta piilossa!

Nyt meidän täytyy sitten alkaa treenata muitakin ylempiä liikkeitä, ruutua ahkerasti, ohjattua lelulla, tunnarin aloitusta ja kaukoja käsiohjauksella.

KUVAT