Tänään oltiin tollereiden erikoisnäyttelyssä. Avo-urokset alkoi klo 10 ja niitä oli noin 40kpl. Tuomari oli suht tiukka tuli muutama eriä,eh:ta ja h:ta. Rasmus oli puolessa välissä ja mentiin ensin kaikki koirat ja seisotettiin. Sitten tuomari otti pikkuryhminä koirat ja arvosteli, sitten taas toinen ryhmä. Oltiin kolmannessa ryhmässä toisena. Meitä ennen oli taas eilisen näyttelyn tolleri(MV-08). Hugo oli myös ja sai erin.

Oli myös suomalainen harjoitusarvostelija joka ehkä vähän hidasti arvostelua. Tuomari oli ruotsalainen Lena Hägglund.

Arvostelu tälläinen:

käsiala aika epäselvää kaunoa, tosi moni sana on kysymysmerkkinä en jaksa kaikkiin laittaa, täytyy pyytää iskä lukemaan tämä, tulkiksi käsialasta :0
Finn proportioner hundet  bado vara kneftfullou uudu nos/nas parti och underkäke, väl_gmenterad, välausatta öroal näget onjule/onjuk i ärerlinrer påväl i stående poni i rirelsen bra .. jatkan myöhemmin tätä ja otin kuvat niin voitte lukea siitä. :D
linkki arvosteluun<-- tulossa!(kuvissa)

Rasmuksen tulos oli siis Eh. Eli se on sitten saanut 2viikon sisällä 3*EH. On tuomareiden linja sama ainakin.


Iltapäivänä nähtiin Daniela & Dico ja Emilia&Caro. Mentiin tokoilemaan kilonpuiston koulun kentälle. Rasmus sai ottaa vähän seurausta häiriökoirana ja sitten otin Ruutin kanssa pieniä pätkiä seurausta. Meni hyvin, ei ottanut paljoa häiriötä. Harjoittelin myös paikalla istumista ja parit maahan menot otettiin kun näytin miten opettaa. Paikalla istui hyvin pientä matkaa. Ekalla kerralla kun menin kauemmaksi lähti hiippailemaan mukaan, muuten istui joko pää alhaalla, hieman kyttäystavalla tai sitten meni maahan. Maahan menoa ollaan harjoiteltu niin paljon eli tarjoaa sitä välillä sivulle tulossa. Niin meni makaaman mutta korjasin ja sitten pysyi alo matkan ja otettiin luoksetulo. Tuli ekalla kerralla vähän huonosti eteen tai väljästi mutta korjasin sen.

Tänään Ruuti on pariin kertaan yrittänyt näykkiä viliä. Rupeaa ärisemään jos Vili tulee ihan viereen jos häntä ollaan rapsuttamassa. Yrittää selvittää kuka on pomo ja sitten välillä taas on vilin kaveri ja tykkää kun se nuolee sitä naamasta. Välillä mun huoneessa tuijottaa vain viliä naamaan ja seuraa kuten vahtien.

Rasmuksen kaveri Ruuti on eikä sille mitään tee tai koita paikkaansa.

Kuvia tollershowsta ja muista tollereista myös Ruutin jaCaron leikeistä.

KUVIA