Mökillä mitäpäs muuta kuin jälkiä. Siellä on helposti maastoa ja kun ulkona muutenkin on voi tallata jäljen odotella vanhenemisen ja sitten käydä jäljet. Oltiin marjassa odottelu aikaan ja sain äitin tekemään Rasmuksen jäljen.

Rasmuksen jälki: samaa maastoa kuin eilen, vähän erilainen vain pikku janalla. Irtosi ihan hyvin etsimään jälkeä ja tajusi kyllä sitten mihin meni. Jäljellä yhdessä lyhyessä ruohossa tarkasti suuntaa mutta muuten tosi mallikkaasti. Kepeistä yhtä sai etsiä mutta muuten löytyi kaikki hyvin. Keppejen välit oli jotain 20m, lyhemmät kuin mulla ja 5 keppiä.

Ruutin jälki: eri metsään kuin koskaan aiemmin, hakumetsää missä sammalta ja vähän muuta kasvillisuutta. Jälki oli pidempi kuin aiemmat ja melkein Rasmuksen pituista. Jotain 300m kai suurinpiirtein. Alussa lähetin janan tavoin viistosti helposta kulmaa, tajusi sitten jossain vaiheessa että jälki meni vierestä. Pusikko kohdassa alussa tarkasti eri kohtaa mistä menin, mutta tajusi korjata. Eka keppi oli kohdassa missä oli muitakin keppejä. Ei haistanut sitä ja kutsuin uudestaan sinne, sitten löytyi. Rauhoituttiin joka kepillä kunnes jatkettiin. Hyvin jonkin matkaa sitten jälki kaarsi suht jyrkästi oikealle ja se jäi huomaamatta ja kävi etsimässä eri suunnalla. Odottelin ja sitten löytyi lenkkien jälkeen uudestaan, seuraava keppi hyvin. Seuraavalle kepille mennessä tuli taas jyrkempää kaarrosta ja pikku rinne. Neljännelle kepille mennessä vähän tarkasti toista polkua, mutta hoksasi että jälki meni siltä pois. Taisi joutua etsimään keppiä tai jarrutin siihen, hokasi sen sitten kun en päästänyt. Oli aika pieni keppi. Sitten tuli vähän ryteikköä ja sammalta siinä jälki teki yhden kulman ja sitten loivaa kaarta. Tuossa kulmassa jossain kohdin hukkasi enkä itse ollut varma milloin oli jäljellä. Löydettiin siitä sitten jatkoon ja vika keppi löytyi.

Rasmukselle 3kpl jana treeniä: tein marja paikkaan kolme lyhyttä jana harkkaa, kaikki kaartoi oikealle. (Täytyy muistaa treenata seuraavalla kertaa vasenta). Katsoin kohdan mistä lähetän ja siitä vähän loivassa kulmassa kävelin ja vähän matkan päähän kepin. Sitten siinä palkkasin ja otin vähän sivuun mistä uusi jana lähetys. kolme näin peräkkäin ihan pikku siirroksella. Ekalla janalla ei edennyt ihan suoraan mistä korjasin, lähti takajäljelle meni sitä, kääntyi ja sitten meni jälkeä. Toisella taisin korjata suoruutta mutta löytyi paremmin. Kolmas oli helpoin kulma minkä löysi hyvin. Tuolla maastossa oli jäkälää ja puolukanvarpuja, täytyy sinne käydä joskus jälki tekemässä, hyvää erilaista maastoa. Muutenkin mökillä on erilaista maastoa kuin täällä siellä ei kuljeta niin eikä mitään polkuja löydy.