Päivällä mentiin Kiran ja meidän vanhempien ja koirien kanssa Luukkiin. Äitit meni sieneen ja me jäätiin tottistelemaan. Ensin koirat sai juosta koirapuistossa. Otettiin seurausta ja muuta koirapuiston nurtsilla ja mentiin sitten EPK:n tottis kentälle ottamaan esteitä ja eteenmenot.

Ruutin kanssa

seuraus: tehtiin koirapuiston puolella, muttei siinä ollut mitään häiriötä Ruutille. Motivaatio on kova ja tosi innoissaan tekee. Tehtiin lyhyempiä pätkiä, harjoiteltiin myös sivuaskelia. Peruutusta en muistanut. Vasempaan sivuaskeleet on ok ja oikealle vielä hiemista että tulee täysin suoraan sivulle ja liikkuisi sivuttain. Mutta ihan ok on se nytkin, mutta viilausta täydelliseen. Paikallaan käännöstä oikealle, välillä tuli aavistuksen eteen muuten hyvä. Juoksua naksuttelin ihan hyvin meni. Ja aluksi liikkeelle lähtöjä kontaktilla, nämä alkaa jo paremmin sujua.

luoksetulo: takapalkalla ensin seisominen ja palkalle sitten maahanmeno. Seisomisessa itse näytin vahingossa myös käsimerkin. Maahanmeno ihan hyvä.

eteenmeno: Siitä on niin kauan aikaa kun viimeksi tehty, tätäkin pitäisi muistaa ottaa. Kira vei lelun niin että Ruuti näki ja lähetin sitten. Otin vähän seurausta mukaan. Lähti täysiä ja maa tömisi. Toisen kerran otettiin niin että kira vei lelun ja Rasmus teki välissä että vähän unohti missä tarkalleen oli. lähti ensin hyvin mutta sitten kaartoi, ei juossut suoraan. Kutsuin uudestaan ja pari kertaa kutsuin takaisin sitten juoksi suht suoraan. Vähän pientä lainetta ja lelu löytyi. Sitten kerran vielä että Kira vei ja leluun.

estehyppy: metrin korkeaa koitettiin ensin noin kahdesti, ponnisti niin otettiin yksi osa pois ja este noin 80cm. Sillä kutsulla hyppyä meni suurimmaksi osakseen ponnistamatta ja sitten että patukan juoksi. Kuten Rasmuksellekin jos pitää jotakin tuoda on hyppy vaikeampi. Meinasi ponnistaa. Alussa ei, sitten ponnisti ja saatiin sitten loppuun ponnistamaton. Esineen pito on unohtunut kun ei meinannut jaksaa pitää patukkaa suussa, sylkäsi sen pois. Täytyy kotona tehdä kapulan pito treeniä.

A-este: Ensin käsiohjauksella, juoksee hyvin ala ja paljon ketterämpi kuin Rasmus tässä. Pääsee paljon helpomman näköisesti yli. Ensin noutamista (patukalla). Harjoiteltiin myös paluuta ja siinä oli vaikea jos olin kaueampana. Ja ainakin jos heitin patukan esteen toiselle puolelle sen vieressä ja käskin hakemaan ja sitten takaisin A-esteelle niin lenkitti patukan kanssa että meinasi mennä huonoon kulmaan, näin koska ei jaksanut pitää ja parhaimman vauhdin sai. Mutta tosi kivasti meni jo jos ajattelee että Ruutin toka kerta esteillä, ainakin hypyn oli hoksannut tosi hyvin kun ekalla kertaa siinä oli aika paljon ongelmia.

Rasmuksen kanssa:

seuraus: lyhyttä pätkää ja Kira otti kuvia. myös sivuaskelia. Ja häiriöseurausta seurauttamalla lätäkköön(mulla kumpparit). Aluksi katsoi kun mentiin sitten ei.

idari: ainakin istuminen tehtiin hyvin meni.

luoksetulo: molemmat pysähdykset yksitellen takapalkalle.

eteenmeno: jätin salaa lelun mutta kyllä Rasmus aavisteli kun piti mennä Kiran kanssa ja mä jättäydyin. Vähän noutoa väliin ja sitten eteenmeno. Seurausta aika nätisti meni ja sitten lähti kovaa etenemään. Palkkasin ja sitten koitettiin niin että lelu oli mulla eikä siellä ollut palkkaa. Juoksi tosi hyvin sinne asti ja käskin maahan niin meni. just kun pääsi sinne maahan, jyristee koira kaksikko Ruuti ja Ronja täysiä Rasmuksen perässä. Ne oli jotenkin onnistunut saamaan itsensä irti noin metrin korkeasta vähän kaltevana olevasta tolpasta ja lukot oli kiinni. Rasmuksella nousi häntä kippuralle mutta pysyi.

nouto: Tehtiin vähän noutoa 800g noutokapulalla. Rasmus oli tosi innoissaan, ei nirsoillut yhtään ja haki tosi reippaasti.

estehyppy: metrin korkuisella, aluksi ponnisti juoksin kanssa. Saatiin onnistuneita kun jätin ja juoksin karkuun. Sitten noutona, hyvin sujui vaikka tuli vähän vinosti. Sitten palautuksia kapula suussa. Näissä ponnisti, en muista saatiinko ilman ponnistusta.

A-este: tämä sujui hyvin, ihan noutona sujui. Itsellä ei vain heitot joka sivuun tai liian lähelle.

Jos Rasmuksen kanssa menee kokeeseen jossain vaiheessa voisi ottaa läpijuoksuja niin että huudan eteentulo-käskyllä..

________

AGILITYT

Mentiin Jannin ja Bobin kanssa. Bobi sai eniten harjoitella yksittäisiä esteitä ja parin esteen sarjoja. Rasmus ja Ruu pääsi molemmat kerran.

Ruutin kanssa: Ensin 2 hyppyä aika suora putki ja 2 hyppyä. Aika eteenmenoa siis. Keinulla teki ensin komean lentukeinun. Täytyi karjasta kunnolla odota että uskoi, oli niin meno päällä. Pussi sujui ongelmitta. Sitten poispäin käännös, hyppy, A ja suoraan putkeen johon vähän pimeäkulma. Puomin kontakteja aluksi hyppäsi otettiin uusiksi, käännökset oli takajaloin koskemisia. Otin 8:kkoa puomi hyppy ja takaisin puomille jne. Hyvistä palkat. Jos on liikaa intoa niin silloin saattaa hypätä, liika virta pitää saada siis eka pois ja koira haltuun hypyillä. Käännöksiä sitten erikseen. Vahvistin jotain hyviä. Menee niin eri tavalla kentällä ja on se virekin korkeampi kuin kotona pelkällä alastulolla. Keppejä myös, ne sujui tosi hyvin. Pystyin liikkua aika hyvin ja koitin myös namilla sisään ohjausta. Vaikea keppi kulma kierrolla sisääntuloon ei sujunut aluksi, noissa ei kestä paljon liikettä kun silloin tulee liian kovaa kepeille ja ei hae oikein sisään. Tuossa voisi kyllä koittaa verkkoakin yhteen kohtaan siihen..

Rasmuksen kanssa improvisoin rataa ja meni hyvin. Kontakteilla pysäytin ja puomilla tehtiin että jätin sen suorittamaan ja kun koski hyvin vapautin karvaan. Sitten yhdellä hypyllä ja lopussa siivekkeellä heitin hypylle että tekee "silmukan" ja kun oli menossa sille lähdin toiseen suuntaan. Kuten Hannan radalla hyppy 4 ja aina karvaan että tulisi kovaa kun jää yksin suorittamaan. Meillä tulee Hanna talvikaudeksi kiva saada lisää hyviä vinkkejä ja erillaisilla radoilla. Varsinkin jossain juoksujutuissa missä Ruutilla herkemmin rimoja tippuu.

En ollut yhtään tyytyväinen poikien käytökseen ne oli aivan kauheita. Oikeita petoja ja räyhääjiä. Bobi tuli tulo matkalla takapenkille ja vaikka (onneksi) oli kalteri siinä kauheat rähinät molemmilla kokomatkan, toinen sai pelätä siinä ja ei mitenkään provosoinut. No ei siinä kaikki, kun ne oli räyhännyt Bobille syntyi tappelu keskenään, onneksi siinä oli väliseinä välissä mutta kyllä ne kuitenkin toisensa näki vähän pääty raosta. Rasmus järjesti itse aloittamalla myös lenkillä yhden tappelun Bobin kanssa kun provosoi sitä. Ruuti ryntäsi siinä perään. Rasmus on tälläisissä asiossa kovempi ja ei usko ihan pienestä. Ruutilta löytyy sen verran pehmeyttä että uskoo kyllä helpommin. Taas Rasmus on arempi joillekin asioille. Lopussa kun Rasmus söi ulkona niin piti alkaa provosoimaan Ruutia joka oli autossa ja niitäkin ne sai rähisemisen aihetta, onneksi taas kalterit välissä. Olikohan Rasmukselle sitten liikaa toi reissu että oli väsynyt ja siksi noin outo. Kun otin autosta ja mentiin lenkille kävi Ruutin kimppuun kun oli remmeissä. Niin outoa käytöstä hempeälle kiltille Rampelle. On se kyllä saanut itsevarmuutta siitä löllykästä mikä se aluksi oli ja Ruutille pistää kampaan ja sitä paremmin komennon alla.