Aamupäivällä tavattiin klo 12 Kilossa ja tokoiltiin nurtsilla. Onneksi siinä oli puita joiden varjoon laitettiin koirat.

Ras, istuminen: Tätä pitäisi kohta alkaa pikku hiljaa Ruutinkin kanssa tekemään.. Rasmus oli ensin aika loma tunnelmissa, ensin rapsuteltiin pantaa, sitten kierittiin maassa. Käskin sivulle ja jätettiin istumiseen. Rasmus oli reunassa vieressä Sara ja Tarmo Saran takana. Rasmus meni maahan jossain puolen minsan jälkeen. Taisi johtua siitä että tuli vähän yllättäen tuo. Kävin käskemässä uudestaan ja nyt pysyi hyvin. Sara oli koirista paras, Tarmokin käväisi maassa. Koirat istui varjossa.

Ruu, seuraus: otettiin katsekontaktia. Otin häiriötä Bobista ja Tarmosta kun se teki estehyppyä. Tätä otettiin myös kun Jessica tuli käymään ja Ruutia kiinnosti nii hirveästi uudet koirat. Lenkillä sama jos uusi koira vastaan olis pakkopäästä katsomaan.

Ruu, metsku: Aluksi taas ällötti kapula, kapula hukkui ruohoon niin jätin sen aina metrin sen eteen ja kutsuin tuomaan. Vika oli hyvä, vaadin joka kerta eteentuomaan. Vauhtinoutona alkaa tiputtelemaan ilman lupaa tuota.

Ruu, neliö: Kahteen kertaan tehtiin. Ensin ennen kuin Jessica tuli. Ensin alusta oli ruudussa, sitten metrittäin siirsin sitä kauemmaksi. Meni hyvin ja aina takareunaan. Kääntyi vasta aina käskystä. Jessica kun tuli Ruutia alkoi niin kiinnostaa ketä tuli. aluksi tuijotti vain sinne missä koirat oli. Otin seurausta siinä että sain kontaktia. Ekat ruudut oli että stoppas keskivälissä matkaa tuijottamaan uusia koiria. Sitten niin että juoksi ruutuun sinne tuijottaen. Otettiin yksi helppo lyhyeltä matkalta ja sitten pidemmältä. Sitten sujui. Jossain vaiheessa toisella kerralla koitettiin myös toisesta suunnasta. Kisamatkalta ei ensin totellut stoppia vaan meni alustalle joka oli metrin ruudun ulkopuolella. Kun totteli sai palkan. Loput molempien suuntien toistoista oli että alusta oli 5-7m ruudusta eli ei varmaan paljoa näkynyt. Ruudussa oli nyt nauhat, ne ei vainannut yhtään ja aika hyvin haki sisään tekee pienen kaaren lenkittää vähän keskikohdassa ja kääntyy sitten oikeaan kohtaan.

Ras, seuraus: otettiin vähän, ja myös käännöksiä. Suht hyvää.

Ras, ohjattu: ekalla vasemman haussa meni keskimmäiselle. Uudestaan käskyttäessä merkille nyt löytyi. Oikea oli vähän mäessä, mutta se tuli hyvin. Oikean haki takaakierrolla. Kai oikeaan käännös on Rasmukselle vahvempi puoli kun vasempaa ei hae takaakierrolla.

Ras, ruutu: Ekan kerran jäi taas ihan etureunaan. Käskin maahan meni taas sillein ovelasti että laittoi toisen jalan koukkuun niin se ei mennyt nauhan yli. Saman teki tuomarinkartanon kokeessa 18.4 nurtsilla nauhoilla. Treenattiin ihan läheltä että menisi suoraan niin kauan kuin stoppaan. Voisi ehkä tehdä samaa että se kosketusalusta siirtyy kauemmaksi.. Naksuttelin kun eteni suoraan. Onneksi kerrankin tarjosi harkoissa sitä että jää niin eteen. Hiekalla ei sitä yleensä tee, ja en tiedä tekiskö nauhoilla eniten.. Mutta aina kokeessa. Häiriö merkkejä ei ollut.

kaukot unohtui taas, eilen illalla otin lenkillä vähän siirroksia. Ei aluksi muistanut istumasta seisomista. (Ruuti siis)

Lähdettiin Emmin kanssa uittamaan koiria Haukilahteen. Ja pulahdettiin itsekin, nyt on talviturkki pois heitetty. ;) Koirilla oli hauskaa ja matalassa rannassa hyvää kuntoilua juosta vedessä. Kivoja kuviakin tuli. Tokotreeneissä en kerennut kuvailla.

Tokon sm:hin pitää Rasmuksen kanssa erityisesti ottaa ruutua ja ohjattua kuurina. Olen tokoillut sen kanssa niin laiskasti. Kaukoja metsässä tai tosi pitkällä matkalla myös. täytyy noita kolmea alkaa tehokkaasti harjoitella. Ruutuun voisin ottaa narut mukaan. Ruutuun olisi hyvä hankkia paksua ja painavaa nailon nauhaa se on aika kätevä.

KUVAT haukilahdesta uimisesta