aamu lenkillä kerettiin käydä kentällä ja siellä otettiin paikalla makuu:

noin 1min ja kumpikin koira makasi nätisti. Ruuti ei noussu kertaakaan.

Sitten molemmilla luoksetuloja

Ruuti: ekalla kerralla ei pysähtynyt? Sanoin selvästi, eka kerta. Lähdin heti kohden ja sanoin että nyt uudestaan. Seuraavalla kerralla suht hyvä stoppi. Vielä kai yksi ja siihen jätettiin.

Rasmus: koemaisena ja meni hyvin. Aika nopeat Rasmukselle ja hyvät oli, sekä vauhti ihan hyvä. Voisi ehkä ottaa namikuppi takana, tai takapalkalla yksittäisenä.

Päivällä Ruun kanssa estehyppyä: käytin kosketusalustaa ja ekalla kerralla lähetin vähän vinosi, meni kuitenkin hypyn kautta ja tuli sen kautta. Eilen tai illalla huomasin että kannattaa kutsua tänne käskyllä istumasta. Nyt ei onneksi tehnyt maahanmenoa toiselle puolelle.

--

illalla mentiin lenkki taas tuonne kilon vanhan koulun kentälle(eri suunnassa kuin kilonpuisto)

paikka makuu: Sujui hyvin noin 2min asti kun Ruuti nousi istumaan. Ihan tarkalleen en tiedä kauan kerkesi istua. Aikaisemmin olin ollut piilossa ja kävin juoksemassa lumihankien luona häiriötä. Sen jälkeen kai vähän sen jälkeen noussut. Menin torumaan ja palautin maahan. Menin sitten kehumaan Rasmusta ja annoin sille palkkaa. Ruutille muistutin makuusta hiemna suuttuneeseen ääneen. Sitten otettiin uudestaan 3min makuu jonka pysyi. Otin leluja häiriöksi, maasta ei nousta ennen vapaa-käskyä. Heittelin ja potkin edessä vinkupalloa, patukkaa ja narupalloa. Pari kertaa nytkähti vinkupallosta ja noin kahdesta varasti sen perään. Niistä palautus heti paikalle. Naksuttelin nätisti makuusta ja palkkailin. vaikea myös oli jos potkin hankea.Täytyy kai sitten ottaa kunnon häiriötä ja kertoa ettei sieltä saa nousta, vaikka olisi kivempi katella istuen, sieltä ei nousta milloin itse tuntuu siltä. Kun tuossa ei ole yhtään edistystä tullut siinä että palkkailtaisiin vain oikeita.. Kaipa sitten täytyy kertoa selvästi mikä on väärin, kun ei Ruuti siitä mitenkään paineistu tai muuta. Tietää selvästi kyllä mitä pitää tehdä kun heti huomautuksen jälkeen ei ole ongelmia.Huuto Niin turhauttavaa, välillä tosi hienosti ja välillä ei. Mutta nykyään se voi tulla vain kerran, ennen kun saattoi nousta paristi. vinkkejä kaikenlaisesta vaikeasta häiriöstä voi laittaa. Ehkä pitäisi mennä vaikka selloon pihalle tai jotain.. Tai pyytää ottamaan luoksetuloa ja muuta edestä.. Täytyy vain nyt usein kuin mahdollista treenata ennen koetta, se on sitten arpa pelia sattuuko huvittamaan makuu tai onko kivempi istua. Viaton

Yhden koiran ohittaessa laitoin ne makuulle ja pysyi maassa kun vieraskoira ohitti noin 2-3m päästä.

Rasmus, ruutu: pari kertaa otettiin kunnes haahuli kävelijää ja ei ehny töitä niin vein kiinni ja Ruuti vuoroon.

Ruuti, luoksetulo: Koitettiin merkillä, eka stoppi sen kohdalle. Se oli hyvä ja heitin vinkupallon(tai oikeastaan entisen, koska se ei enään vingu) taakse palkaksi. Sitten toisto ja erikohtaan kun merkki. Ruuti teki hienon stopin käskyttä merkille, ja ekaa kertaa merkin kanssa tehtiin. :0 Käskin takaisin ja sitten hieman hidasti ja kun laukka hyvä nopeus stoppasin, ihan hyvä. Siirsin merkkiä mun lähelle ja yksi stoppi noin keskikohdassa ja merkkiin joku 5m, tosi nopea ja hieno niin palkka ja jätettiin siihen.

Ruu, seisomaan jäämisiä:vinkupallon kanssa, hölkkäsin takaisin päin, naksautin pysymisestä kun olin noin 3m takana ja hetin pallon eteen. Nätisti teki eikä liikkunut. Yhdessä kävin noin 7-8m takana.

kaukkari: kaukkari istumaan nousu, noin metrin päässä Rasmuksesta ja menin noin 15-20m päähän. Heti ekalla nousi ja heitin vinkupallon palkaksi.

Rasmus, ruutu: keskityttiin vain naksutelemaan palkkaa eri suunnista. Alussa jaksoi tarjota kolmea merkkiä sieltä, ja naksuttelin kun kävi keskellä. Sitten myöhemmin täytyi juosta suoraan sinne keskelle. Rasmus kun oppisi vain menemään suoraan ja käskystä pysähtymään. Täytyy naksutella lisää ruudun paikkaa vielä.

Ruu, paikka makuu: vikaksi vielä. lyhennetty noin minuutin versio, piiloa ja lelujen heittelyä. Ei noussut tai varastanut lelun perään.