Mökille tultiin perjantaina ja ollaan tehty jälkiä. Ja koirat on ollut mukana metsätöissä ja marjametsässä.

PERJANTAI

Ruutin jälki: Tein pienen loivan kaaren 4 kepillä. Pituus jotain 100m. Vanheni tunnin. Tultiin pusikosta ja jälki alkoi siinä yhdessä kohtaa, hyvin tajusi itsenäisesti kun jälki tuli kohdalle. Jäljesti tosi hyvin ja jäljen päällä ja tajusi puun ylitykset. Aika ryteikköä, ruohoa ja savipohjaa oli. Keppejen ilmaisut hyviä.

Rasmuksen jälki: Pituudeltaan joku alokasluokan jälki tai sinne päin. suoraa, pari kulmaa ja jossain vähän mutkittelua. Maasto oli vaihtelevaa, risuja, heinää ja välillä lyhyttä kasvillisuutta. Rasmuksella oli kauheasti intoa lähteä jäljelle. Lähti janalle laukalla ja hoksasi mistä jälki meni, siinä oli kuusi että oli pakko jarruttaa tarkastamaan jälken suunta. Alussa oli traktorin matalaksi taallaamaa ruohoa missä jälki meni ja eka keppi oli siinä. Rasmus ja Ruuti juoksi jostain siitä yli kun olin jälkeä tekemässä mutta käskystä palasi takaisin. Ei Rasmustaa haitannut ainakaan ne häiriöjäljet yhtään. Kepit löysi hyvin, hajun sai yleensä jostain metrin päästä. Yhdessä kohtaa korkeassa heinikossa vähän eksyi ja tultiin ennen keppiä jäljelle 90asteen kulmassa. Loppu meni hyvin, Ruuti tuli jäljen loppu vaiheessa kanssa, pysytteli nätisti kaukana takana ja ainakin jos näytin kädellä.

Olin tyytyväinen molempien menoon, näköjään enemmän "umpimetsä" on helpompaa ja missä välillä kauheita risukko kohtia. Ja tuolla ei ainakaan ole häiriöjälkiä.

LAUANTAI

Ruutin jälki: Meni U mutkan metsän laidassa ja sitten meni ojan yli, sitten pellon poikki. 5keppiä ja noin tunnin vanha. Alku metsässä meni hyvin ja hyvin hokasi kepin. Alussa meni suoralla vähän jäljen sivussa, siinä oli myös polkua vieressä. Aika jyrkkä U mutka sujui hyvin ja myös kulma vasemmalle ojan yli. Ekan kepin jälkeen jälki meni vähän pidempään ruohoon, siinä tarkasi vähän käännöksessä. Sitten pellolle, pellolla ekalle kepille suht hyvin, vähän hukkasi jälkeä pysäytin ja käskin etsimään ennen kuin päästin. Kepin jälkeen oli pidempi suora peltoa, missä hukkasi jälkeä, kun tultiin pidemmän ruohon kohtaan löytyi taas tai silloin tiesin ainakin varmasti että meni siitä. Viides keppi myös hyvä, ilmaisi kaikki itsenäisesti vaikka olisin ollut kaukana ja meni heti maahan. Rauhoituttiin kepillä aina joksikin aikaa.

Rasmuksen jälki: Oli taas joku eilisen pituinen, nyt kuusi ja lehti metsää. Kuusimetsää suurin osa ja se oli sammaleista pohjaa missä kaatuneita oksia. Rasmus jäljesti hyvin ja itsenäisesti, kepit löytyi hyvin. Ja kulmat tajusi hienosti. Janaa ei oikein ollut. Täytyy niitäkin tehdä jossain vaiheessa.