Lähdettiin lauantai aamusta Savonlinnaan ajamaan. Mentiin ensin keskustaan ja äitini siskon Raijan ja serkkuni(äitini siskon tytön) Jessin kenkäkauppaan(Jessica K.). Käytiin siinä välissä Sokoksella ja sen jälkeen katsottiin muotinäytöstä joka oli kenkäkaupan, kampaamon ja marimekon järjestämä.

 Silloin pidettiin seuraa kummitytölleni Nellalle ja kävin hakemassa Rasmuksen sitä viihdyttämään ja loppujen lopuksi Rasmus sai juosta Nellan taluttaessa käytävässä edestakaisin sitä.

Sen jälkeen lähdettiin lenkille ja mukaan tuli myös Jessin tyttö Nea. Nea näytti meille Raijan uuden asunnon ja käytiin torilla. Rasmus sai opetella keltaisten laivan sitomis-merkkejen avulla merkkiä. Tarjosi taas sitä vinoa ja sitten meinasi lähteä kun käskin korjaamaan toista merkkiä. Lopulta ne sitten alkoi sujumaan. Monet myös katsoivat Rasmusta paljon. Ja lenkillä sitten eräs nainen pysähtyi kysymään että onko se uusi tolleri savonlinnassa kun hän tietää niitä vain kaksi siellä. Eli harvinainen näky. :0 Rasmus olisi mielellään mennyt uimaan ja sorsia katsomaan. IMG_2985.jpg

Kun Raija pääsi mentiin ABC:lle syömään ja sen jälkeen Jessille siksi aikaa kunnes vähän yli klo 6 lähdimme Kerimäelle pentuja katsomaan äitini kanssa.

Navigaattorin saimme mukaan iskän autosta ja löysimme hyvin perille.(lopussa ajoimme kyllä tien ohi missä talo oli)

Kasvattaja Satu Behm tuli heti ovelle vastaan ja Heli oli myös jo tullut. Elke ja Sinna nähtiin sisällä ja muut colliet ja sheltit. Pennut oli toisessa huoneessa nukkumassa, kun edellinen pentukatsoja oli ollut kai vähän aikaa sitten ja olivat väsyneitä. Satu teki niille ruuan ja vei sen se hävisi äkkiä.

Elke oli ihanan kokoinen se ei ollut kovin iso uros(mikä tosi kiva) ja tosi sopiva karva(ei liian vähän tai liikaa). Sinna oli myös sopivan kokoinen ja turkki hyvä.
IMG_2845.jpg
Pennut olivat ihania kun näimme ne. Niillä oli oma pentuaitaus makuuhuoneessa. Ruuti tuli heti meitä myös katsomaan ja tunnistin sen oikein heti. Sheltti meni myös niitä imettämään, sen omat pentu/pennut olivat kuolleet ja se oli tosi hoivaava.

Otin pennuista kuvia ja videoita. Ruuti, valkopäinen narttu ja linda sv narttu olivat niistä ne jotka riehuivat eniten.

Ette varmaan arvaa ketkä karkulaiset olivat aamulla olleet ulko-ovella vastassa kun Satu oli tullut aamulenkiltä?(makkarista pitää mennä ensin keittiöön ja sitten eteiseen) No Ruuti ja Linda ne olivat siinä odotelleet. :D Pikkuriiviöt.

IMG_2865.jpgSen Ruuti muisti aitauksessakin("karkulais" videot) se yritti etsiä mistä pääsikään pois ja suututti kun ei löytänyt paikkaa. Pennuilla oli oikeat naskali hampaat, jos oli polvillaan maassa ne tulivat syömään varpaita, repivät lahkeista. Ruuti oli nätisti sylissä ei halunnut pois tai vinkunut.

Pennut söivät nyt nutro choisen large breed ruokaa, jos oikein muistan ja luovutus on 20.4. (Eli syntymäpäivä lahja mulle kun täytän 17v 19.4 :D)

Pentutestistä kun sitä monet kyseli niin se on uudempi testi. Pennut ovat silloin n. viikon ikäisiä ja sokeita. Testissä pentu viedään sille vieraaseen huoneeseen ja lattialle laitetaan noin neliömetrin kokoinen pahvi joka on leikattu pieniksi levyiksi. Pentu laitetaan keskelle vierasta paikkaa ja katsomaan mitä se tekee.
Jos se lähtee heti matkaan ja vaeltamaan päättäväisesti, se on jo tuossa iässä rohkea ja voi dominointi näkyä. Toiset taas eivät uskalla lähteä liikkeelle tai jos ne lähtevät kiertämään ympyrää alueella ei siis vain itsensä ympäri paimennus näkyy liikkeessä.
Tätä testiä on ainakin 3 muuta kasvattajaa käyttänyt ja sen tulokse
IMG_2915.jpgt ovat vastanneet hyvin luonnetesti tuloksia. ainakin erään tervu-belgi pentueen koirat, jotka tällä tavalla testatut oli testi tulokset paljon pitäneet paikkansa.

Kun olimme olleet ainakin tunnin sisällä. Mentiin sitten ulos. Sain ensin ottaa Elken kanssa tokoa: seurausta, noutoa ja temppuja. Se oli ihan eri tyyppinen kuin Rasmus. Aina valmis töihin ei mitään virittelyjä tarvinnut! Seuraus käsky piti käskeä ennen liikkeelle lähtöä ja ylös katsoa. Nameja ja palkkaa ei näkyvillä.

Sen jälkeen Heli(Elken omistaja) näytti myös itse Elken kanssa temppuja. Elkellä oli kunnon taistelu ote ja taistelu oli ihan eri luokkaista kun Rasmuksella. Siinä sai itse olla kunnolla että pysyi pystyssä. :D Mutta on Elke ihana uros.

Otin sitten Rasmuksen. Sen mielestä oli paljon kaikkia hajuja ja niitä piti ensin saada juosta. Sitten näytettiin hieman tokoa: seurausta ja kaukkareita. Sanoivat että rasmuskin hieman bortsu tyyppinen työskennellessään. Kello oli jo puoli 9 kun lähdettiin ja aika meni tosi nopeasti. 2 viikkoa täytyy jaksaa odottaa niin saa pikku riiviön. :D Ruuti tulee olemaan ihan eri tyyppinen kuin Rasmus niin siinä itsellekin opettelemista.
IMG_2925.jpg
Kaikki pennut on myös varattu ja niitä olisi vaikka 30 pentua mennyt. Kaikki menevät harrastaviin koteihin. Linda sinivalkoinen narttu jää kasvattajalle tai menee sijoitukseen.
____
 Muut pennun omistajat saavat kopioida kuvia, kunhan laittaa kuvaajan (Tiia Hämäläinen/Tiia H.).
Olisi myös kiva laitella muiden sisarusten omistajien kanssa sähköpostia ainakin kun pennut kasvavat.

KUVAT täältä ja myös videoita sinne tulee.

Videot (n.8kpl,myös Elkestä, 1kpl photarissa)