Lähdettiin torstaina ajelemaan mökille ja perjantai ja lauantain päivä vietettiin siellä. Perjantai meni pihatöissä ja koirat oli illalla ihan poikki kun oli juossut kokopäivän ulkona, ja kävi ne uimassakin. Kauaa ei voinut uida kun vesi oli sen verran kylmää.

Tänään sitten tein aamulla nursille Ruutille keppi ruudun. Opetellaan siis jäljen keppejen ilmaisua, jonka opetan niin että kun haistaa kepin niin menee maahan. Edellisinä päivinä olin kaksi kertaa opettanut yhdellä kepillä ja hoksasi sitä aika nopeasti. Nyt vielä sanoin vihjesanan maahan kun nuuski keppiä, mutta tarjosi sitä lopussa ihan itsekin. Välillä meni vain ennakointina maahan, joista en välittänyt. :D

Sitten laitoin Rasmuksen sisälle, ja Ruutin ulos naruun kun jalat oli niin likaiset. Ja menin tallaamaan Rasmukselle pitkästä aikaa jäljen. Annoin sen vanheta noin 1,5h.

Rasmus oli innoissaan, otin janalta, aluksi ei tajunnut meinasi mennä sikin sokin ja ohjasin läheltä että kulkisi suoraan, kun oltiin noin 5m menty tajusi että pitää mennä niin ja etsi sitten hyvin linjalta jäljen ja lähti heti oikein. Heti ekassa mutkassa eksyi vähän ja odottelin kaukana että löysi takaisin, keppi löytyi parin metrin päästä. Sitten eksyttiin kohta taas vähän jäljeltä, teki ympyrät ja annoin mennä siellä etsimässä kunnes löysi takaisin jäljelle. Toinen keppi löytyi yhdestä alamäestä. Sitten oli peltomaista maastoa jossa jälki mutkitteli, eksyi tässäkin kohtaa kerran, ja odotin vain että etsi ja sai ilmavainua ja taas jatkettiin. Keppi löytyi taas kohta. Jonkin aikaa pysyi nyt jäljellä mutta yksi kulma jäi Rasmukselta huomaamatta ja jatkoi suoraan jälkeä, tässä kun oli jonkin aikaa etsinyt käskin tulemaan takaisin päin kun keppi oli kulman jälkeen. Sitten meni hienosti rinnettä pitkin ylös, mutta eksyi pikku ympyrän tekemään tajusi taas jäljen, toiselle kepille ei ollut paljoa matkaa ja se löytyi hyvin.

Ihan hyvin kuitenkin ainakin puolen vuoden tauon jälkeen. Kepit hoksaa kyllä jos vain kulkee siitä ohi. Mökillä on hyvä tehdä jälkiä, hyvä lehti metsä ja vaihtelevaa maastoa, kuusi metsääkin löytyy läheltä.

--

Kotona mentiin Kiran kanssa lenkille 5 maissa kun tultiin. Otin tekokanin mukaan ja tehtiin Rasmukselle ja Ronjalle sillä kaaren muotoiset jäljet. Eka meinattiin vain Ronjalle, mutta Rasmuskin halusi niin kovasti. Ronja meni hienosti juosten jäljen, yhdessä kohtaa pikkusen eksyi mutta korjasi ja tuli kanin kanssa sitten. Ronjalle tein pidemmän. Rasmus lähti heti lähetyksestä oikasemaan ja sain huutaa sitä takaisin, sitten noin puolet matkasta meni jäljellä. Oli tollereilla tosi hauskaa, ne on niin hulluna tuohon tekokaniin, kiljuu melkein kun odottaa jäljelle pääsyä. :)

Ruutille keräsin keppi kasan ja tein sille keppi ruudun nurtsi kentälle. Alussa ei tajunnut että keppejä ollaan etsimässä vaan lähti juoksemaan jonnekin 10m päähän. Kun tajusi niin oli jo ilmaisussa edistystä. Tarjosi itse jo usein hienosti maahanmenoa. Näitä jatketaan ja kun sujuu ilman käskyä tehdään keppi kolmio, mistä lähtee tiheästi tallattu jäljen pätkä.

 Kuvia otin, laitan niitä myöhemmin. Huomenna on Ruutilla Suomenojalla möllitoko.

 

paljon lisää kuvia kansiossa