Viikonloppuna tulikin käytyä aika monessa paikkaa.. :0

perjantaina:
lähdimme Ruutin hammaslääkärin jälkeen ajamaan Tampereelle. Eläinlääkärille punnitsin Ruutin eli 2pvä vaille 5,5kk painoi 12,8kg eli oli "lihonnut" 200g. Eläinlääkäri tutkiskeli Ruutin ja sanoi toisesta hampaasta tulevan juuri hyvin. Ruutille laitettiin rauhoittavaa ei nukutusainetta kun hammas ei ollut niin paha ja se nukahti äkkiä verrattuna Viliin.

Tampereella oltiin mukavassa pikku hotellissa. Täällä Ruuti sai tavata taas "uuden" siskonsa eli Mantan. Viimeksi näki 7vk. Heidi ja Manta nähtiin Koskikeskuksen luona ja siitä mentiin stadion Ratinan takana olevalle koirapuistolle.
Sitä ennen sisarukset olisi halunnut leikkiä myös. Käveltiin koirapuistolle ja siellä oli myös muita koiria paljon, kun kello oli noin 7 illalla. Siellä ne leikkivät muiden koirien kanssa ja Ruuti ei pystynyt koska eräs mudi yritti sitä kokoaja rynkyttää. Ja oli se varmaan myös Ruuti matkan ja rauhoittavan jälkeen vähän pöpperössä. Muut koirat lähtivät sitten niin saivat olla vähän paremmin kahdestaan. Tuli sittenkin suomenlapinkoira vielä, joka paristi pöllytti näitä. Kuvia otettiin Heidin kanssa. Paikka oli vaikea kun oli joko varjo tai valoisa niin kuvat valottui helposti ja huono zoomi kamerassa. Sisaruksista otettiin myös yhteiskuvia.

Ruutia ja Mantaa kun vertailtiin. Ulkonäöltä ja hampailtaan. :D Mantalla oli ihan eri tyyppinen turkki. Paljon karkeampi, kovempi ja pidempi. Ruutilla taas pehmeä, vähän lyhyempi ja kihara, enemmän pentukarva tyyppinen. Korkeus oli varmaan sama niillä, Manta ehkä vähän sirompi. Hampaat aika samalla tavalla ja reissulla rajusin että Ruutin hampaat taitaa hyvin asettua saksipurentaan. :) Tästä olin iloinen yksi asia voiton puolella ja myös kaikki hampaat lähtenyt ei enään hampaita niin tarvitse kytätä. Vertasimme myös jalkoja ja ainakin Heidi sanoi ettei kovin pahat ole. Mantalla oli myös aika samantyyppiset.

Kuvia sisaruksista lataan nettiin kun ne kerkeän karsia.


lauantaina:
Sitten seuraavana aamuna lähdettiin ajamaan Vöyriin. käytiin aamulenkillä kiertämässä joen vierellä lenkki ja siellä otin myös jotain kuvia.

Saavuttiin kisapaikalle hyvin, agilityyn. kolmosten rataa rakennettiin ja sitten oli mini,medi ja maksi. Rata oli ihan haasteellinen. Ja taas upeata katsottavaa oli Kerttu sheltin työskentely radalla. Voittivat ylivoimaisesti.

Rasmuksen rata tuli videolle. Itse mokasin ohjauksessa aika helpossa kohtaa ja sitten tuli puomin kontakti virhe myös. Luulin myös että lähtä rima olisi tullut. Rasmus meni kivaa vauhtia ja innoissaan. Ei varastanut. Nyt pitää muistaa tehdä selvä ero poispäin käännökseen ja vekkaukseen. Muuten olisi saanut olla myös puominjälkeen ohjauserilainen. Ei sopinut tuo yhtään Rasmuksen nopeaan vauhtiin. Loppu pätkä pituudelta meni hienosti ja myös alku putkeen asti.(laitan videon nähtäville myöhemmin)

Saatiin kaikki namipussi ihminen ja koira ilmoittautuessa ja sellainen puu mitalli/muisto kaulaan.
Käytiin myös pururadalla lenkki koirien kanssa. Ja Kaisa Baby tollerin "omistaja"(on hänen miehensä omistuksessa) tuli myös katsomaan. Näki Rasmuksen vuoron ja sitten juteltiin kaikesta. Otti myös videolle Rasmusta.

Soiteltiin hotelleihin ja saatiin Seinäjoelta hotelli. Ajettiin sinne ja lähellä asui myös Kaisa ja Baby. Nähtiin sitten myöhemmin siinä puistolla ja nähtiin Baby. Rasmus olisi innoissaan tehnyt tuttavuutta muttei päässyt lähemmäksi. Ruuti ei tajunnut mitä erikoista tuossa on ja keskittyi vartioimaan ohikulkijoita ja niille vuhvuttelemaan. Babystä otin myös kuvia, ei kovin helppo kuvattava. :D Onneksi vikoista kuvista hyviä.

Sunnuntaina:
Herättiin aikaisin ja lähdettiin ajamaan kun valmiita oltiin Vöyrille. Tänään oli tokot ja evl:ssä oli vain 2 koiraa. Rasmus ja paikalla selvisi että cockeri uros. Olivat Porvoosta. Keli oli hyvä aurinko paistoi mutta vielä oli viileää eli hyvin tarkeni hupparilla ja treeniliivillä.

Kun tehtiin Rasmuksen kanssa ulkopuolella meni hyvin. Kun mentiin kehään heti tiesi sen ja oli hankala saada sinne. Käveli laiskasti ja hankalasti sai kontaktia.

Paikalla istumine: Onnesi jaksoi istua se oli kai 10, kerran oli tassun nostanut ei muuta.

-muista liikkeistä kommentit tulossa en nyt jaksa laittaa.

Tulos oli sitten 1-tulos ja 283p eli ei niin huonosti kuin luulin. Tuollaisella käyttäytymisellä. Tuomari ei ollut myös kauhean löysä. Loppujen lopuksi koska cokkerilla meni ruutu nollille oltiin taas nuorten sm-08 evl:ssä vanhempien sarjassa(14-17v, nuoremmissa ei ketään). Saatiin kaikenlaista palkintoa.

Ruutin kanssa tokoiltiin myös silloin kun oli aikaa kisojen alkamiseen. Otettiin sivulle ja eteen tuloa, seurausta naksulla, paikalla istuminen(luoksetulo): sai muistuttaa sitten sujui hyvin. Luoksetulo nopea ja aika hyvin eteentuli. Liikkeestä maahanmenoissa edistystä.

Bortsu pentuja oli myös tänään. Eräs Demssin sinivalkoinen bortsu narttu 4kk jos oikein kuulin/muistan Nera oli nimeltään. Ja myös mustillaläikillä oleva 8vk pentu. Jostain lapin, rovaniemen suunnilta oleva kasvattaja. En tainnut sen nimistä ollut kuullut. Agility päivänä eli eilen nähtiin myös narttu bortsu. Se oli 4kk ja todella iso. Nyt huomaa eron kun tänään näin tuon 4kk nartun ja se myös oli, se narttu oli Ruutin kokoinen mustatrikki. Joku kasvattaja kai tämä sitenkin sieltä rovaniemeltä.. Luulin että oli aluksi uros ja vähän suurempi mutta narttu. :D