Tänään oli Rasmuksen ryhmänäyttely Porvoossa. Päästiin tänne Saran kyydillä. Tollereita ennen oli amerikan cokkereita ja 2muuta rotua.  Seurasin ennen tollereita bortsuja ja sitten kun ne loppui bortsuja. Saran molemmat kerrat kehässä kerkesin nähdä myös.

Ben meni eka kehään ja oli nuorten luokassa. Sai erin ja voitti nuoret ainoana.
Paras uros kehässä ei päässyt jatkoon eikä sertejä valitessa. Tuomari selvästi piti raskasrakenteisimmista ja karvaisista bortsuista. Ben osallistui lopussa vielä kasvattaja ryhmään.

Rasmus oli tuossa keskivälissä. Läheltä piti että kerettiin kehään jouduttiin sinne suoraan. Uroksia oli neljästä keksi paikalla. Tuomari oli Tina Sulce Latviasta. Rasmus juoksi ihan hyvin ja seisoi hienosti kun otin kaukkareilla maan kautta jolloin seisoo nopeiten ja parhaiten. Ja silloin voin esittää edestä. Saatiin EH ja oltiin luokan toinen. AVK2. Edellinen koira oli paljon arvaisempi, massaisempi ja leveä päinen. Näyttelyssä oli myös ihan Rasmusta muistuttava Merkillinen Kettu: valkotassuinen ja siro, tummanenäinen, en katsonut kuinka tällä meni.

Nähtiin myös Ruutin siskon Duracelin omistajat tuolla bortsu kehän laidalla. Juteltiin siinä ja niiden yksi bortsu Diesel oli myös näyttelyssä. Duracel kuten mulla oli sen aikaa kotona. Ehkä jokin kerta Espoossa nähdään kun Olarissa niillä sukulaisia.

Arvostelu:
Good type. Correct size & proportions. I prefer stronger head. Enought neck. A bit short in upper arm. Good bone & feet. Topline shoudl be beter. Enought anguation. Moves ok. Coat quality, temperament & handling very good.

Mun aika huono suomennos:
Hyvä tyyppi. Oikea koko & suhteet. Pitäisin parempana vahvempaa päätä. Tarpeeksi kaulaa. Vähän lyhyt olkavarsista. Hyvä luusto & jalat. Ylälinja pitäisi olla parempi. Tarpeeksi kulmauksia. Liikkuminen ok. Turkin laatu, temperamentti & esittäminen erittäin hyvää.

muokattu suomennosta, kiitos Noora. :D

----
Tähän väliin kun tultiin ja olin tehnyt läksyt vein Ruutin pihalle ottamaan agilitya ja purkamaan energiaa.
Otettiin putkea ja keppejä pari kertaa. Ja sitten puomin kontaktia. Sitä meinasi säheltää eikä mennyt taas niin hienoja kosketuksia niin sai juosta monesti palkan saadakseen. Illalla myöhemmin otettiin samaa.


---

KUVIA näyttelystä enimmäkseen bortsuista

Tässä pari hyvää:

DSC_0006.jpg
Ben

DSC_0021.jpg

DSC_0041.jpg

DSC_0074.jpg

DSC_0308.jpg

DSC_0377.jpg

DSC_0394.jpg

DSC_0437.jpg

DSC_0504.jpg
Demssin pentu 4kk

DSC_0525.jpg

DSC_0543.jpg
Benin sisko, pelkäsi tuomaria H

DSC_0586.jpg
Ai kuka ei muka osaa ottaa rennosti??

DSC_0593.jpg
Mä ainakin osaan!

DSC_0596.jpg

DSC_0598.jpg

DSC_0765.jpg
ROP